Wednesday, March 25, 2015

~|| throwback ||~



Bertemu lagi kita dalam acara kongsi cerita... Apalah yang Leenda mengarut ni.. hahaha... Ni kira kes nak buat cerita yang takde cerita lerrr... Update blog ni pun sebab adik Leenda kata apasal tak updated blog hihihi... Maknanya dia salah sorg pengikut tegar Leenda... Alhamdullillah... Ada juga pengikut walaupun adik sendiri... Terima kasih adik.. Luv u lebih sikit...


Dalam tak sedar dah sampai penghujung bulan Mac.. Wah cepat betul berlalu.. Leenda pun dah start kerja pada 16hb March hari tu... Alhamdullillah rezeki bersalin department Leenda bagi Jet stroller... Syukur sgt bukan semua org nak bagi.. Lagi2 lain bangsa... Dalam department Leenda semua cina termasuk bos Leenda.. Leenda jerk melayu.. Siapa sangka dan siapa yang boleh menduga... 




Perkembangan my Sweet Candy Crush (Baby Alya) tiada apa yg menarik cuma berat badan Alya naik tak banyak dari check up 1 month... Hanya 400 gram jerk.. Nurse yg check hari tu takpe asalkan BMI dia tak terlalu tinggi dan tak terlalu rendah... Maknanya normal.. Leenda sharekan picca Alya masa sebelum kena cucuk utk 2 month.. Kali ni En. Suami ada temankan.. Nasib baik lerr En, Suami ada kalau tidak payah Leenda sbb Alya poopoo.. Dah tu Leenda boleh lupa nak bawa wipetissue.. Haru jugak lerrr... Hihihihi...



Tomeiii kan mcm Leenda... Hikhikhikhik..




Ni pulak picca Alya ngan Pakcik botak.. kihkih... 
Picca ngan En. Suami lerrr... (Jgn marah ehh En. Suami...)


Salam Ukhwah
Leenda

Wednesday, March 11, 2015

~ My Love ...Nur Alya Qasrina... ~



Kembali berkongsi story... Alhamdullillah.. Hanya Allah swt yg tahu perasaan seorg ibu... Iyerrr mmg rasa bahagia bila ada anak kecil.. Happy sgt.. Iyerr bila dapat ambil picca dia tgh senyum dan gelak.. Hilang rasa penat letih yg ada dibadan bila melihat wajah comel baby Alya... Walaupun kebanyakkan kata wajah @ rupa baby Alya copy paste En suami... Tak kisahlah.. Janji Baby Alya dia sihat dan selalu happy.. Itu sudah cukup buat hati seorg ibu rasa lega...

Perkembangan baby Alya sekarang dh pandai main bubble... Habissss lerrr rambut Leenda... Entahlah kata org lerr bila baby dah start buat bubble gugur laaa rambut sang ibunya.. Leenda tak pasti tapi semuanya ok saja...

Disini Leenda kongsi picca baby Alya lagi...



Aksi Alya yg menawan hatiii...


Bauan Syuga... Alya


Cinta hati ibu dan ayah... 
Kami sayang Alya ketat2...



Dalam kegembiraan yang Leenda alami hari ini, terselit memory sedih yang sering kali Leenda teringat.. Alangkah bestnya Arwah Mak ada.. Mesti lagi best rasanya berkongsikan story bersama Arwah mak...

Al-Fatihah.. 


Leenda rindu Mak.. Sgt2.. (T_T)


~Love u Mak... Mici u so much... ~


Salam Ukhwah
-Leenda-

N.D

Monday, March 9, 2015

~ Dia adalah #Cintahatikami ~




Kejap jerk nak masuk 2 bulan... Jumaat ini genap 'Alya' 2 bulan... Alhamdullillah... Syukur Alya dah sihat... dan dah makin bam bam... Geram jadinya... Sekarangpun Alya dah dihantar ke penjaga taska.. Berat hati juga sebenarnya nak hantar ke sana tapi selepas 3 hari Alya disana dan tiada rungutan dari cikgu yg menjaganya rasa lega sikit dihati ini... Yang penting kat taska tu tak amik ramai baby dan cikgu disana tahu macam mana nak panaskan susu BF.. Opss Alya masih susu badan walaupun dah kurang nak nenen deret tapi masih hisap guna botol... Dari tinjauan Leeda tempoh hari hanya 2 baby sahaja termasuk Alya.. Yang lain dah 6 bulan ke atas.. itupun tak berapa budak bawah 1 tahun ada dalam 4 orang.. Bila Leenda jemput Alya dari taksa, Alya dalam keadaan bersih, telah siap dimandikan dan menangis.. 



Ibu & Alya Selpie dulu...



Ragam Ibu & Alya


Salam Ukhwah
~Leenda~

N.D

~ Kembali Story Blog... ~


Syukur Alhamdullillah... Dah lama benar tak berkongsi cerita disini... Inilah cinta hati kami 'Nur Alya Qasrina Binti Mohammad Azzuddin' (Cahaya Ketinggian Istana)... 13 Januari 2015 (Selasa) jam 5.33pagi berat 3.26kg disambut oleh Dr. Siti Sara.. Pengalaman yang tak mungkin haku akan lupa... 2-2 kesakitan leenda alami... 



Ini adalah wajah kali pertama dia melihat dunia... 


Ni pulak picca gambar hari ke-3 rasanya...


Picca Alya pada hari ke 4


Nie 1st time Alya BF... Leenda pun rasa teruja sangat bila Alya BF...


Salam Ukhwah
~Leenda~

N.D