Monday, May 30, 2011

Bibir Tersenyum.....

~Assalamualaikum wbt~

Salam hari isnin buat teman, kawan dan saudara.... Sungguh tak sangka dan sungguh tak Fina mengduga apa yang Fina hari mengalami 1001 rasa yang tersembunyi... Hari ini Fina nak sharekan 2 perasaan yang Fina rasakan sepanjang hari...

Gumbira...~ Syukur alhamdullilah murah rezeki fina hari ini... Nekad untuk mencari kerja hari ini telah pun tercapai hajat dihati... Akhirnya Fina diterima berkerja berhampiran tempat tinggal Fina.. Memang tak jauh sesangat pergi kerja pun tak payah lagi memandu... Berjalan kaki jer selama 5 minit dah tiba depan opisss... Syukur sesangat... :)


Sedih~ sayu hati ini sebenarnya dalam kegembiraan Fina dapat kerja baru diselit rasa sayu dan sedih hati ini kerana Fina tak kesempatan untuk bertemu buah hati Fina iaitu 'ALIF'.. Sungguh besar dugaan Fina hadapi hari ini.. Fina terkilan sangat2 sebab 'Alif' tak tunggu Fina habis interview untuk berjupe Fina... Sebulan Fina tak akan berjupe ngan 'Alif'... Percutian kami ke Redang terpaksa kami batalkan disebabkan Fina baru berkerja tempat baru dan manakala 'Alif' terpaksa bertugas selama sebulan... Dugaan sungguh dalam perhubungan Fina ngan si 'Alif' ini... Sejak menjak ini pun sikap 'Alif' berubah... Fina tak tau mana silapnya Fina sampaikan 'Alif' bersikap menyepi seribu kata... Siankan kat Fina kan..? huhuhuhu.... Apapun Fina rasa sakit menahan sikap 'Alif' yang entahlah... Apapun Fina berdoa agak hubungan kami akan seperti sedia kala seperti dulu2... AMIN...


*********
~Cerita Surfina~

Wednesday, May 25, 2011

Senyap 1001 kata..~~

~Assalamualaikum wbt~

Salam kembali lagi untuk pagi rabu... Jam handpon Fina sekarang menunjukkan 12.29 am iaitu dh masuk 25hb Mei 2011... Kejap tol masa berlalu dh sudah penghujung bulan Mei.. Apa lagi macam biasalah gaji pun masing2 dah terima.. Bagi pekerja kerajaan dh masyukkkk!!! Bagi pekerja bukan kerajaan, mcm Fina ini sendiri mahu ingat laaa eh... Lalalalaaaa.... :)

Cerita Cinta & Sayang Fina... :-
Sukar sebenarnya Fina nak ceritakan tentang kami... Hari ini berita gembira buat buah hati Fina iaitu IPAD2 yang selama ini yang dia nantikan selamat tiba sudah... heheheee.. Suka laaa diakan..? Tapi Fina kat sini rasa sedih sikit lar sbb sepatutnya 'ALIF' bagitahu Fina terlebih dahulu sebelum post picca tu kat FB dia... 'JELOS' takde sedikitpun nak rasa jelos dengan apa 'ALIF' miliki... Fina berasa bersyukur sbb murah rezeki 'ALIF' untuk memiliki apa yang dia inginkan... Fina hanya tumpang happy larrr kalo itu membahagiakan dia, Fina nak kata apa lagi...


Terpikir gak lah bila agaknya 'ALIF' ingin bertemu ngan Fina... dah masuk minggu terakhir 'ALIF' berada di darat... Kejam sungguh rasanya 'ALIF' wat Fina begini, agaknya kesalah Fina sampaikan dia menyepi 1001... Mengapa sukar 'ALIF' nak mengerti perasaan Fina saat ini.. Tak windu ke 'Alif terhadap diri Fina ini yang sentiasa menanti dan menuggu dia meluangkan masa bersama Fina... Terlalu berat ke Fina ini utk 'Alif mengambil berat dan memahami perasaan Fina... ? Masalah yang sedang Fina hadapi ini pun Fina tak berkesempatan untuk berkongsi cerita kurang enak pada supervisor Fina kat 'Alif'... Emmm.. Fina rasa sedih jugak yang 'Alif' sengaja or tidak membiarkan Fina gantung tak bertali ... ahaksssss............ :P

Apapun korang layanzzz eh... luvv u always... :)

Tuesday, May 24, 2011

Ku Cuba~

~Assalamualaikum wbt~

Sesungguhnya Fina dalam mood MALAS... hahahhahaaa... Boleh tak macam tu.. erkk... Apapun dalam hati ada TAMAN... Tak tahu laa taman tu penuh ngan bunga-bunga yang mekar berkembang or bunga plastik.. hehehee... Susah gak laaa nak pastikan tapi fikir dan teliti balik 2-2 bunga ini ada gak kebaikkan dan keburukkan juga... Masing-masing ada keistimewa yang tersendiri... Amboii dalam sungguh mukadimah hari ini dan cukup lain dari yang lain...

Cerita FINA~ Cinta, Kasih & Sayang...
SUKA & DUKA menjadi asam garam kehidupan Fina pada hari ini dan hari-hari yang akan Fina tempohi.. Sukar sebenarnya untuk menghadapi sendiri tanpa dari insan yang Fina harapkan sepenuhnya dari DIRINYA... Sayang & Cinta yang berada dilubuk hati Fina semakin hari semakin mula hilang warna pelanginya... Apa yang wat Fina tertanya mengapa begitu kejap ianya tak berseri sedangkan ianya baru bermula 2bulan pertama kami bersama... Dugaan sungguhkan.. Ianya betul2 wat Fina terdiam sebentar dan kembali berfikir tentang kesilapan yang pernah Fina lakukan sebelum ini... Sukar nak berkata-kata sekarang ini... Apapun selagi Fina mamou bertahan dan hadapi insyallah akan Fina pertahankan hubungan ini hingga akhir hayat Fina... Moga Allahswt akan melindungi Fina dan sentiasa mengeratkan hubungan kami... Amin...

Cerita Kemarin... ~SENDIRIAN~
22hb Mei 2011 baru-baru ini Fina wat kerja gilo sendiri... Ahaks... Sebenarnya Fina adalah ajak sahabat Fina temankan tengok movie citer kat bawah tu kat CATHAY CINEPLEXES - CINELEISURE DAMANSARA, PETALING JAYA... Hari sebelum tgk wayang Fina col lah dia untuk mendapat jawapan dia kata 'ON' jer tapi yang sedih dalam kata lain Touchingnya dia last minute takmo temankan Fina menonton dengan alasan dia takde MOOD... Fina rasa terkilan nye sebab dia bagitahu dah lewatkan.... Fina cubalah cari geng yang leh temankan Fina tapi takde sorangpun free time tu... uwaaa... Dengan hati separuh nak pergi separuh xnak pergi menonton tekan minyak jugaklah ke ctu... Akhirnya ngan selambanya Fina menonton seorang diri... Syok gak layan movie ini, 3D lagi kau... Jangan jelos mak nyah... hahahahaaaa..... Dah memang FAV Fina citer ni... Sanggup larrr layan seseorang janji Fina happy....


*** BAIK KORANG TGK... RUGIIII....***

Thursday, May 19, 2011

Lappy ku... Uwaaaa....


Kembali lagi... Uwaaaaa.... inilah jadi lappy fina...

Semuanya ongkossss... Saturday Fina nak serve kat law yat... huhuhuu...


Mencari Diri....

~Assalamualaikum wbt~

Salam hari khamis...
Wah ketika ini fina berada di Jauh lebih kurang 240km dari bandar Kuala Lumpur.. Tapi Fina ke sini keseorangan... Touching sudah... Sejak menjak ini Fina terlalu banyak masalah dan dugaan yang Fina hadapi.. Satu persatu datang terjah dalam diri Fina.. Tak tertanggung rasa beban yang fina terpaksa hadapi... Berada jauh dari Kuala Lumpur tapi hati & perasaan Fina dah jadi kacau bilau... Mujurlah iman didada Fina ini masih kekal kalo tak tak tau mana nak cari... Xtvt takde just hadap lappy yg serupa nak Jahaman n hadap novel serta TV... Petang Fina hadap or jejalan tepian pantai...


Pandangan dr Bilik Fina


Kamar tido Fina 3h 2m

Bilik Mandi...

Swimming pool...

Sunday, May 15, 2011

Bertukarrrr!!!


~Assalamualaikum wbt~

Salam terjah pagi isnin... Sok dh hari Selasa (Wesak Day) public holiday daaaa.... Aktiviti esok telah di booking oleh Baba ajak pergi mandi kolam air panazz yang berada diulu tamu, Hulu Selangor... Insyallah andai Fina ada masa terluang or sempat ambil picca Fina akan update kan... OPSSS... dah tukar nama dah... Ini semua ada beberapa sebab terpaksa bertukar... Dari SINLEEN kepada ALYA SURFINA... Nak detele Blog ini rasa sayang lak n nak wat Blog baru tapi untuk apa lak membazir masa yang ada... Lagipun ramai kekawan yang ikuti dalam blog ini... Emmmm Menarikkan.... apapun akan Fina jelaskan kenapa bila Fina ada terluang yang panjang lebar.... Apapun picca kat atas tu picca terbaru hari Sabtu baru2 ini... layan laaa... zassss.......


*********



Wednesday, May 11, 2011

arghhhhhhh......... Tekanan Jiwa~



~Assalamualaikum wbt~

Salam hari rabu sudah... maknanya seminggu jer lagi Sinleen akan berholiday... Tapi apa yang buat tekanan hari ini adalah sebab gaji Sinleen tak keluar lagi.... Hari ini dah 11hb sudah... huhuhuhu..... Itu punca pertama menyebab Sinleen tekanan... Sebab ke-2 adalah perempuan kat sebelah Sinleen wat Sinleen benggang tahap gaban... Huhuhu ada ke dier suruh Sinleen lipat kad wedding adik dier... Choiiiiii... Tahulaaa dier adik bos tapi tak akan lah waktu2 kerja mcm gini suruh wat benda yang tak sepatutmya... Tu wat panaz hati, bukan dier tak nampak yang Sinleen dok sibuk wat sijil2 sah selamat digunakan.... Mujurlah tahap kesedaran dan kesabaran masih berbaki lagi... Dengan nada lembut Sinleen nyatakan bahawanya Sinleen ada kerja yang perlu dipersiapkan dan selepas tu Sinleen zipppp mulut wat kerja... Sabarrr jer lahhh....




Disebabkan Sinleen dh panazz hati, lunch hour Sinleen gi gedung teddy bear... Kebetulan sahabat Sinleen ini nak cari ANGRY Bird ini... So apa lagi mengabiskan masa lar kat citu... Harga dia 1 rm4.. Kalo korang nak beli leh tempah kat Sinleen... Harga tu belom masuk penghantaran k.. hehehe... Xde kejo Sinleen ini... Mengarut jo kejonya....





Layanzzz...

************************

Citra hari ku.....

~assalamualaikum wbt~

Salam kembali terjah... Maaf kerna semlm seharian Sinleen tak update apa2 pun dalam blog ini.. Terus terang ada perkara yang wat Sinleen sedih semalam... Touching giler okiey... Luka yang sedia ada pun tak habis dirawat ditambahkan perkara semalam berlaku... Sedih gak laa apa yang Sinleen harapkan dari seorang sahabat yang boleh memahami diri kita jadi sebaliknya.. Kenapalah perlu ada sikap sahabat begitu... Beratkah tanggungjawap sahabat yang sedia menjadi seorang pendengar yang baik tanpa melibatkan perasaan diri sendiri.. Sinleen rasa susah kot dan berat sangat sampaikan tak mampu menanggung... Ke sebab Sinleen ini seorang yang terlalu suka bercerita dan berkongsi dengan segala cerita Sinleen..??? ~utk sementara waktu ini Sinleen biarkan dahulu masalah ini.. Sinleen rasa perlu ruang sendiri... ~

Story ke-2.. 'Alif' dah berada di cni... Tadi kami baru jer keluar bersama menonton sama citer 'THOR'... Best sgt2 Sinleen suka n happy sangat... Kami tak dinner just watching movie jer... Apapun Sinleen ucapkan terima kasih pada 'Alif' sebab suka membawa Sinleen keluar menonton movie walaupun tau 'Alif' penat memandu sepanjang harian.... Sinleen sayang 'Alif' dan 'Alif' tetap bermain disetiap ruang mata dan fikiran Sinleen... Untuk movie 'THOR' ni Sinleen bagi 5 star... Memang syokkkk!!! Rugi kalo korang tak gi menanton... heheheheeee


## ' Keredhaan Allah swt terletak pada keredhaan ibubapa manakala kemurkaan Allah swt terletak pada kemurkaan ibubapa.. '(At-Tirmizi)

~Renungan bersama~

***********

Tuesday, May 10, 2011

Tiada Kesudahan....

~Assalamualaikum wbt~

Salam terjah wat hari selasa ini... Status mood Sinleen hari ini ada 3... Picca kat bawah tu laaarrr.. Hehehehe.... Sesungguhnya 3 mood menjadi 1... Maaf eh Sinleen no story to share for today... Sok eh Sinleen akan bagitahu kenapa dan mengapa.... Apapun thx coz sudi singgah...

LAYANZZ....



~Katakanlah (wahai Muhammad): "Wahai hamba-hambaku yang telah melampaui batas terhadap diri mereka sendiri (dengan perbuatan-perbuatan maksiat), janganlah kamu berputus asa dari rahmat Allah swt, kerana sesungguhnya Allah swt mengampunkan segala dosa : sesungguhnya DIA lah jua yang Maha Pengampun lagi Maha Mengasihani."~ (Az-Zumar :53)

Monday, May 9, 2011

Akhirrnyaaaa......

~assalamualaikum wbt~


Kembali terjah... Syukur Alhamdullillah akhirnya penantian Sinleen selama 6hari tak dapat mendengar suara tersayang akhirnya terubat jua... Tak sangka 'Alif' col Sinleen dalam jam 10 lebih... Walaupun kami berborak tak lama sekurangnya beban didalam hati ini berkurangan... Hanya beberapa jam jer Sinleen akan bertemu ngan buah hati tersayang... Tak sampai 24jam... Yeahhhhh!!! Apapun Sinleen kena bersabar sehingga 'Alif' berada depan mata Sinleen.... Semoga 'Alif' selamat tiba di Kuala Lumpur... AMIN..



## MISS U BADLY.... LUVV U 4EVER...

***********

Permintaan Ku...

~assalamualaikum wbt~

Kembali terjah kembali... Kali ini Sinleen postkan tentang permintaan dalam kata lain kehendak diri Sinleen... Ahaksss... Sesuka suki jerkan Sinleen ini... Hahaha apa salahnya kan post apa yang keinginan yang diri kita mahukan dalam kehidupan ini... Sebenarnya benda UTAMA Sinleen inikan adalah 'MENDIRIKAN MASJID BERSAMA EN ALIF'... Insyallah andai jodoh kami ada tak akan ke mana... Betul tak kawan-kawan2... Doakan perhubungan kami eh kawan-kawan... Sinleen dah tak nak mencari dan terus mencari, bagi Sinleen 'ALIF' adalah insan terakhir dah tak mo dah yang lain... Cukuplah dengan apa yang pernah Sinleen alami ianya dah buat Sinleen cukup 'ALIF' yang terakhir bagi ku.....


Brand: CASIO G-SHOCK

Bagi yang mengenali diri Sinleen, sudi2 lah memberi eh.... dah tak lama besday Sinleen tu... Cepat2 lah eh... Nanti kalao ada kehendak lagi Sinleen akan postkan... hehehehe

Layanzz....

*************

Teddy ku...... huhuhu

~assalamualaikum wbt~

Salam terjah kembali lagi.... Ini Story agak sedih sikit larrr... Semalam petang pas majlis makan-makan kat rumah mak dalam jam 6ptg Sinleen send Family Abg Andak balik ke Pinggiran Batu Caves, Selayang... Selepas hantar diorang, tiba dirumah ada story yang wat Sinleen terdiam sebentar... Uwaaaa... Sayu jap hati ini... Korang lihat larrr apa yg telah terjadi dengan anak patung Sinleen... Habissss sudah dicabuli oleh anak buah Sinleen... Sampai hati diorang buat anak patung Sinleen jadi begitu... Nak Sinleen jahit kembali nampaknya tak kot sbb benang untuk jahit teddy ini kena pakai benang lain...

Korang lihat laaa apa yg dah jadi... huhuhu...


*** Nanti Sinleen anto masuk ICU eh... wat sementara ini terpaksa simpan lam plastik..
Sob... Sob.. Sob....

Mode : Touchingggg

*******

Sambutan Hari Ibu.... Besday Gurrrllll...

~assalamualaikum wbt~

Salam pagi Isnin... Hari ini 09hb Mei 2011 esok 'Alif' akan pulanggggg... Rasa tak sabar menanti hari esok.. Baru 2 minggu tak seperti sebelum ini 3 minggu tapi perasaan rindu terhadap dirinya terlalu menebal... Allah swt kau lindungilah 'Alif' dari segala musibah.. Kau tenangkan hatinya dan Kau berikanlah kekuatan pada dirinya agak 'Alif' mampu menjadi insan yang penuh keimanan didadanya... Serta Kau sematlah dihati kami dengan kasih sayang dan rinduan diantara kami... Agar hubungan kami berkekalan hingga akhir hayat kami.. AMIN..

Sambutan Hari Ibu pada tahun ini alhamdulillah agak riuh gak laaa... Terima kasih wat Kak Long + Along, Abg Ngah (yg lewat tiba sbb bertugas), Kak Lang + Ira + Tasha (Walaupun Abg Ayie xde sbb kereta down kat pizza hut), Abg Andak + Kak Ct + Aida + Amirul, Akak Teh + Abg Ujang + Aina + Haziq + Ain dan Dik Cik + Daud + Fatin yang sudi berkumpul menyambut hari ibu dan jugak besday Kak Alang + Kak Teh... Walau dugaan utk berkumpul sekali banyak dugaan, tapi syukur alhamdullillah semuanya ada KECUALI DIK CU.... Sedih sebenarnya DIK CU takde.. Ini kali 3 dia bersama family dia tak hadir majlis yang Sinleen aturkan.. Memang kali ini benar2 menyusuk hati Sinleen... Terguris2, tercalar2... Hanya Allah swt yg tahu bertapa luka hati Sinleen... Bila melihat wajah Mak & Baba senyum melebar, hati ini bersyukur sangat dapat menggembirakan hati orang tu... Sinleen seronok sgt2 walaupun rendang burung puyuh Sinleen xsempat nak rasa habis dimakan oleh yang hadir... Apapun insyallah andai ada waktu akan Sinleen aturkan lagi.... Mudah-mudahan dengan keizinan-NYA kami akan berkumpul lagi.... AMIN...

Apa lagi layanzz larrrr picca baru... zasssss....

Nie dia kek yang Sinleen Sponsor 2 jer eh.. 1 lagi Kak Lang dia beli (kek buah)

Utk emak tersayang... ~betapa hapi beliau semlm~

Selamat hari ibu buat :
Mak, Kak Long, Kak Lang, Kak Andak, Kak Teh n Dik Cik...

Tiada insan yang lebih memahami diriku... Ahaksss..

Selamat Ulang Tahun Kelahiran wat
Kak Alang (06hb Mei) N Kak Teh (08hb Mei)
Semoga kalian ber2 dimurah rezeki dan sentiasa sihat selalu...

Yg belakang tu Abg Andak (Suka jadi artisss)

....My Loverly + Sweety Niece....

~Amirul Aiman Kalo bab makan dah tak ingat nk posinggg... ~


Buat mu Mak...

Dikala haku kehilangan didalam kegelapan kau hulurkan sinar pentunjuk...
Dikala haku kesedihan kau ukirkan senyuman dgn penuh kesabaran memujukku...
Engkau menyambut tiap kali ku jatuh...
Dikala haku tidak pasti kau tampil dengan berani membimbing agar lebih yakin...
Dan hidup penuh soalan kau berikan jawapan melengkapkan semua kekurangan..
Tak mungkin diri ini mampu hidup tanpa dorongan mu seorang ibu...

ENGKAU LAH RATU & SUMBER ILHAM KU..


Tamat Sudah..!!!

**********************

Saturday, May 7, 2011

"Just A Dream" by Nelly - Sam Tsui & Christina Grimmie



(Uh uh uh)

I was thinking about her
Thinking bout me
Thinkin bout us (us)
What we gunna be?
Open my eyes, (Yeah)
it was only just a dream...

So I travel back (uh)
down that road (road)
Will she come back? (Uh)
No one knows
I realize (Yeah)
It was only just a dream.

I was at the top and now its like I'm in the basement
Number 1 spot, Now she find her a replacement
I swear now I can't take it
Knowing somebody's got my baby

Now you ain't around, baby I can't think
I shoulda put it down, shoulda got that ring
Cuz I can still feel it in the air
See her pretty face, run my fingers through her hair

My love of my life, My shawty, my wife
She left me, Im tied.
Cuz I knew that it just ain't right

I was thinking about her
Thinking bout me
Thinkin bout us (us)
What we gunna be?
Open my eyes, (Yeah)
it was only just a dream...

So I travel back (Uh)
Down that road (Yeah)
Will she come back? (back)
No one knows
I realize (Yeah)
It was only just a dream.

When I be ridin' man I swear I see your face at every turn
Trying to get my usher on but I can't let it burn
And I just hope she know that she the only one I yearn for

More and more, I miss her, when will I learn?
Didn't give her all my love
I guess now I got my payback
Now i'm in the club thinking all about my baby
HEY, she was so easy to love
But wait, I guess that love wasn't enough
I'm going through it everytime that I'm alone
And now I'm wishin' wishin' she'd pick up the phone
But she made a decision that she wanted to move on
Cause I was wrong.

I was thinking about her
Thinking bout me
Thinkin bout us (us)
What we gunna be?
Open my eyes, (Yeah)
it was only just a dream...

So I travel back (Uh)
Down that road (road)
Will she come back? (back)
No one knows
I realize (Yeah)
It was only just a dream...

If you ever loved somebody put your hands up
If you ever loved somebody put your hands up
And now they're gone and you wish you could give them everything
X2

I was thinking about her
Thinking bout me
Thinkin bout us (us)
What we gunna be?
Open my eyes, (Yeah)
it was only just a dream...

So I travel back (Uh)
Down that road (road)
Will she come back? (back)
No one knows
I realize (Yeah)
It was only just a dream...
X2

~'SELAMAT HARI IBU'~

~assalamualaikum wbt~

Salam terjah awal pagi sabtu... Hari ini Sinleen dapat rasakan bahawasanya hujung minggu Sinleen akan membusykan diri.. Rasanya Sinleen ada 2-3 plan wit hapi family @home... Dalam kata lain bersama family tersayang... Sinleen dah sms or email or FB ngan adik beradik Sinleen meminta mereka semua pulang hari ahad ini sempena Besday Kak Lang dan Kak Teh.. Sambil2 wat sambutan hari ibu wat Mak tersayang...

Dikesempatan ini Sinleen ingin mengucapkan SELAMAT HARI IBU wat PUAN ZAINON BT MALIK yang sentiasa menyokong, membesarkan, menyusukan, menjaga dan sewaktu dengannya Sinleen selama hayat kami adik beradik sehingga ke hari ini... Sinleen sayang banyak sikit cari Teman Lelaki Sinleen terhadap Mak... Hanya Allah swt yang mampu membalas segala pengorbanan Mak terhadap kami... Wat diri Sinleen, selagi hayat di kandung badan, Insyallah Sinleen sedaya upaya akan menjaga Mak disaat usia senja Mak... Tiada Wanita lain yang mampu menggantikan Mak disisi kami...


~ Sinleen sayang Mak Sgt2... ~


Kepada semua MAK, IBU, MAMA, UMMI, MUMMY dan sewaktu dengannya Sinleen mengucapkan Selamat Hari IBU... Kalian lah Insan yang paling istimewa didunia dan diakhirat..

Bagi yang telah tiada sesamalah kita sedekahkan AL-FATIHAH serta doa agar mereka ditempatkan diantara golongan yang beriman dan semoga ALLAH swt mengampuni segala dosa2 mereka.. AMIN...

Layanzzz...

************

Friday, May 6, 2011

Wan Fatin Nadhirah

~assalamualaikum wbt~

Salam Terjah kembali...

Wah!! sudah motel laaa Fatin... Baru 2minggu dia + mama & papa dier pulang ke kampung tok wan dier di Kelantan... Pagi tadi Sinleen sempat mencuri dier jap baru lari masuk bilik Sinleen sambil ambik picca dier.. Disebabkan terlalu sibuk tadi tak sempat nak mencerita kisah Fatin ni... Termasuk Fatin anak buah Sinleen semuanya dah ada 14 org tentera... Woot... Woot.. Tentera ker??? hahahahaaa.. Kalau semua adik beradik Sinleen berkumpul di rumah Mak, riuh sebandar.... Mesti korang tertanyakan dan yang mana baru mengenali Sinleen mesti nak berkenalan lebih lanjutkan... Okieee Sinleen coretkan serba sedikit lerrr...

Sinleen anak yang ke -6 dari pada 8org adik beradik... Ada 2 lelaki dan 6 perempuan... Semuanya dah berumah tangga cuma Jodoh Sinleen jer lambat sikit.. huhuhu... Kak Long Sinleen ada seorg jer anak ( Takde rezeki lebih).. Manakala Abg Ngah Sinleen mempunyai 3org cahaya mata tetapi seorg meninggal dunia (Klik SINI).. Kak Lang lak memiliki 3org begitu jugak Abg Andak n Kak Teh masing-masing 3org... Manakala 2 orang adik Sinleen Acik baru jer seorang (Picca bawah tu baby dier lar) dan Adik Cu seorang gak tetapi coming Ogos ni tambah seorang lagi... uittt ramaikan tentera Sinleen....


WAN FATIN NADHIRAH....

Sinleen?? Insyallah... Doakan lah hubungan Sinleen n 'Alif' ini berkekalan.. Agak kami disatukan dan akan mempunyai cahaya kasih antara kami... Amin... ( sedih sebenarnya hati ini sebab Sinleen seorg jer belum ketemuan jodohnya... uwaaaa)


Layanzzz.....

***************

I can read this...can u?

~assalamualaikum wbt~

Salam Terjah lagi... Menarik bukan??? Apa yg Sinleen lampiran dibawah ini saja nak menguji tahap kecergasaan otak kita semua.... Sinleen can read this... Korang lak bagaimana boleh ker..??

Apa lagi TERJAH larrrr....

** Selamat Mencuba erkk...

Layanzzz

********************

BEN ASHAARI GEGAR BLOG MAY 2011

~assalamualaikum wbt~

Salam penghulu hari segala hari... Haku mulakan blog pagi ini dengan ini...
Bagi yang nak join silakan lah join sekali together2... hehehehe.. Nak tau link erkk..
SILA KLIK-- > 'SINI'

Senang jerkan.....?




Layanzzz..

***************


Thursday, May 5, 2011

Sayangilah Nyawa Anda !!!

~assalamualaikum wbt~


Issu hari ini dan hari-hari akan datang yang tak pernah abis diperkatakan oleh masyarakat sekarang... Picca ini Sinleen amik sama on d way balik opis... nama jer bawak topi keleder tapi dok sandang jerr wat pe... Hisss... Agaknya kepala diorang ini mmg keras... ahakssss...


## pesanan dr Sinleen.... Sayangilah diri anda sendiri.. Sok2 kalo dah xsiden susahkan orang lain gak... hisss... Sedarlah wahai kekawan semua hargailah nyawa yang ada... lalalallaa


Layanzzz

************

Perlukah???

~assalamualaikum wbt~

PHOTO utk Mei 2011

Perlukah Sinleen menyatakan bahawa saya benar-benar rindukan dirinya disana... Sayu hati ini sebenarnya bila suaranya Sinleen tak kedengaran... Perasaan ini meronta-ronta ingin bercakap dengan dirinya.... Boleh jadi mental jap... Tapi sebenarnya bila 'Alif' hubungi Sinleen, kata-kata dibibir Sinleen tak terkuar... Apa yang sebenarnya berlaku antara Sinleen dgn 'Alif'... Waduhhh... Berat sungguh beban dijiwa ini dong.... Kapan bila akan Sinleen mendengar suaranya...

Andai Sinleen tahu apa yang tersirat dan tersurat didalam hatinya... dijiwanya.. dan difikirannya alangkah senang diri ini memahami dirimu 'ABANG'... cewahhhh... Ayat jiwang karat dah kuar... Nak wat mcm mana dh jiwang karat (maklum eh dalam bercinta)... llalalalalala.... Kalian nak tau siapa buah jantung hati Sinleen... Korang kena gi ke FB dia... Sila KLIK SINI... Harap korang jangan jelos2 eh... Sinleen sayang bangat sama ini jejaka... "SAYANG KER?"

## Dugaan sungguh bercinta jarak jauh...
## Hanya bekalan memorie jer menjadi sandaran...


Layanzzz

****************


Wahhhh... Tak sangka erkk!!!

~assalamualaikum wbt~

Tak sangka Sinleen dapat hadiah bila follower orgnyerr blog.. Apapun terima kasih sebab sudi share n give hadiah pada Sinleen.. Suka sesangat... Lalalalala...

Nie Link teman baru Sinleen... Sudi2 lar terjah blog dier... Klik SINI...




Senang-senang korang layan lah blog dier... Very nice person.... Cayuk korang semua...

......LAYANZZ.....
**********

Mode Holiday 'ON'



Assalamualaikum wbt~

Khamisss sudah... hehehehe.. Mode Holiday dah 'ON'.. Kalau ikutkan jadual Sinleen start holiday 19hb - 21hb Mei 2011 tapi disebabkan ada beberapa perkara yang terpaksa Sinleen percepatkan awal sehari dari tarikh tersebut... Apapun mode holiday dah muncul... Ahakssss.... Sebenarnya Sinleen dah bercuti di tempat ini dah 2kali ke sini... Sinleen rasa best sgt lapaking kat sana.. Tenang sangat... !!

Lokasi: The Legend Resort, Cherating Pahang..

Apapun sekarang ini mengira hari jerrr.....

Tak sabar nak rehatkan kepala otakku....

Layanzz...

***********