Saturday, April 30, 2011

Cerita Hujung Minggu.... 2

Kembali lagiiii... Yeahhh!!

Seperti cerita sebelum ini Sinleen ada menyatakan bahawa Sinleen tak sabar menanti kehadiran SR (teman jauh dimata tapi dekat dihatiii) akhirnya selamat tiba di semenanjung Malaysia.. Syukur Alhamdullillah Allah swt memberi kesempatan Sinleen dan SR bertemu kembali... Hati Sinleen berbunga2 saat menaip dan ingin share story mory ini... hehehehe... Our date time is 8.30pm... So sementara menanti Cik SR ini selamat mendarat, Sinleen mengisi masa Sinleen dengan XTVT di GYM... Alhamdullillah.... Sinleen dapat membuat sebanyak 5++ Kalorie... Sinleen sempat gak meluangkan selama 30minit ber'SAUNA'... Tak sangka lak sempat wat semua itu....hehehehhe

Inilah Teman tapi Mesra Sinleen....
Yang Bawah ini lak adalah pemberian Cik SR...
Cantik sesangat... Sinleen sukak sgt2...
Aktiviti pertama :
Sinleen bawa SR dinner di Sushi King @ Low Yat..... Jauh sungguh Sinleen bawa SR makan malam.... hehehehe

Aktiviti Ke-2 :
Sinleen bawa SR ke Petaliling Street... Tapi sedih sgt sebab kedai yang selalu Sinleen beli DVD Korea tutup awal... Rasa ralat gak sebab SR tak sempat kunjungi kedai Fav Sinleen...

Aktiviti Ke-3 @ Last :
Sinleen bawa SR ke I-City Shah Alam... Wahhh tak sangka SR teruja dan suka bila berada di I-City... Dan untuk pengetahuan kalian, inilah kali pertama gak Sinleen jejak kaki ke I-City... Tapi sayang sebab kami tak sempat redah semua dan ke tempat Snow Place.. Apa leh wat malam dah lewat sangat terpaksa Sinleen menghantar SR ke tempat dia bermlm....

Picca SR n Sinleen....
Byk sebenarnya tapi Sinleen upload picca yang menarik jer... :P

SR suka peluk... Ahaksss... :)


# Sinleen tiba dirumah Jam 2.15 pagi waktu tempatan... hehehheheee

*************

Cerita Hujung Minggu....

Assalammualaikum....

Salam hujung minggu dan hari ini merupakan hari terakhir bulan April Poolll.... Pagi Sinleen bangun seperti biasa... Dan perkara pertama Sinleen lakukan adalah termenung seketika memikirkan buah hati Sinleen 'ALIF'... Emmmm.. Kemudian buka FB sebentar kemudian mandi dan Siap2 pergi kerja... Badan tu belum 100% sihat.. Selsema 80% dh recover dan anak tekak masih tak sihat lagi... Sampai opis macam biasa kul 9 pagi...

Tengahari sebelum balik 'Alif' ada col... Rasa hapi gak lar sbb jarang sekali 'Alif' nak col siang2 hari.. Tak sangka 'Alif' col hehehehe... Tapikan ada makna hahahahaha..... Maknanya hanya Sinleen jer yang tau... Sampai rumah ada lak tentera kak lang ada... hehehe apa lagi bergambar dan berposinggggg.... hehehehehe........... lalalalalala.......
Sekarang waiting for my kawan Siti Rara dari Sabah..... Emmmm... Cant Wait to see her...

~End~
**************

Friday, April 29, 2011

Pesta Buku 2011

Assalammualaikum....

Salam penghulu hari.... Emmm aktiviti tahunan... Tahun ini merupakan tahun ke 3 Sinleen dan kak long menghabiskan duit utk membeli buku novel keluaran Creative, NB, Kaki Novel, Alaf 21 dan beberapa lagi keluaran... Hobi Sinleen bersama Kak Long membuatkan kami bersepakat untuk membazirkan duit kami setiap tahun... hehehehe....

Noorhayati Ibrahim

Nie adalah picca bersama penulis buku novel yg sering Sinleen beli...

*******

Sudah 4 hari Alif berada disana.... Semlm n hari ini Sinleen tak beberapa sihat.. Anak tekak bengkak sekarang lak mata bengkak sebab asyik tidooo jerrr.... Di dada ini Sinleen mulai merasakan sesuatu... Ianyer menjalar... Sukar rasanya ingin Sinleen luahkan... Hanya tuhan jer mengetahui isi hati ini... Semoga Alif disana dalam keadaan Sihat walafiat... Masih ada 10 hari lagi menanti kepulangan Alif... So lonely... huhuhu~

Bila melihat pasangan lain dah berumah tangga dan mempunyai baby rasa jelosi pun ada... uwaaaa... Rasa tak sabar sebenarnya ingin menjadi seperti mereka... Sampaikan Sinleen sendiri dah memilih nama untuk baby gurl Sinleen... Alya Surfina (Ketinggian, Suci bersih) comelkan nama yang Sinleen pilih... Sinleen suka nama itu...

~ALYA SURFINA~

Wednesday, April 27, 2011

Penghujung April....

Assalammualaikum....

Sedar tak sedar masa berlalu meninggalkan kita... Sudah minggu terakhir bagi bulan April.. Sekejap jer kan dan hanya beberapa hari lagi kita akan masuk bulan ke - 5... Untuk GOLD Sinleen tahun ini rasanya tak kesampaian sebab hubungan Sinleen ngan En. Chubby pun telah berakhir manakala dengan yang baru ini pula masih dalam mengenali dirinya... Susah sebenarnya untuk menentukan siapa pilihan dalam kehidupan ini... Bukan semua keinginan yang kita impikan akan terlaksana semudah itu... Dugaan tetap menguji dan menduga....

Semalam malam Sinleen tak menerima panggilan dari Alif... Sedih sebenarnya sebab perasaan ini dah mulai merindui dirinya... Tapi adakah perasaan ini benar atau ianya hanya sekedar singgah seketika sahaja..... Apapun hari ini Alif ada komen status Sinleen... Tapi hanya sekadar tanya tentang HSBC jer... Emmm... No komen lahhhh.....

Siti Rara - Emmm... Gadis yang Comel Molek, Noty, Cute, Ceria dan sewaktu dengan nya... Dia adalah teman + sahabat jauh dimata tapi dekat dihati... SR (panggilan manja dier) akan melencong (dlm perkataan lain Vacation) ke semenanjung pada Sabtu ini... wahhh tak sabar rasanya Sinleen nak outting ngan si Kecik ini... Harap2 SR kat kota kinabalu akan sihat hendaknya disana sebelum kemari... Mudah-mudahan Allah SWT melindungi kawan hamba yg kecik molek ini... Amin...


Adinda bersumpah jikalau Kekanda tidak kembali, Adinda akan menyusul Kekanda, memijak pada tanah yang sama, bernafas pada udara yang sama...yang tinggal hati tak elok, yang pergi hati tak tenang...bila sampai waktu kita akan bersama...♥

Alangkah seronoknya andai cerita kisah cinta kita boleh diatur mengikut apa yang kita inginkan.. Mudahkan kalau begitu... Tak payah pk pk apa yang terjadi akan datang... Just tulis jer atas kertas dan ianya akan terjadi mengikut apa yang telah dituliskan.... Bahagia sebenarnya apa yang kita harapkan itu menjadi kenyataan..


*********

Tuesday, April 26, 2011

Seperti sedia kala.....

Assalammualaikum.....

Kembali seperti biasa aktiviti Sinleen... Alif telah selamat kembali ke kerteh semula menjalankan tanggungjawap terhadap kerjanye... Seadanya dirinya selama 2 minggu rasa belum puas memandang wajah dan belum sempat Sinleen mengenali dirinya sepenuhnya... Tapi bila berada disisinya Sinleen rasa seperti puteri hatinya... Layanannya cukup buat mana2 gadis akan cairnya terhadap dirinya... Itu kalau berduaan laaa... Tapi kalo ngan kekawan dia, dia seorang cukup peramah dan dia still tumpukan pada Sinleen walaupun dia berada bersama2 kekawan dia... So hapiii... 1st time berada dalam family Unkn?wn ini memang tak dijangka mereka sungguh baik hati dan tak kekok Sinleen berada dalam family ini.... Cuma ada perasaan yang tak beberapa elok yang Sinleen rasa... Apapun biarlah ianya disimpan dahalu....

This my picca yang latest utk bulan April ini...

Ada perubahan dalam bentuk badan Sinleen setelah 2bulan gi fitness... Punggung ada kecik sikit... hehehehe... target yang diberikan sebulan sinleen kena turun 2kg... uwaaaa.... susah tu... tapi syukur alhamdullillah apa yang Sinleen buat semuanya berkaitan dengan mind set... Kalo Mind set kata boleh.. Semuanya boleh... :)

End sudah
*********

Monday, April 18, 2011

Grrrrr..... Event 2 Melaka... ~~

Assalammualaikum....

Sinleen kembali lagi untuk bercerita dan berkongsi bersama... Tentang kerja outstation... Event 2 MY-NPL telah selamat dijalankan di Dataran Pahlawan Melaka pada 16hb April - 17th April 2011.. Syukur Alhamdullillah semuanya berjalan seperti yang telah diaturkan.. Ni Sinleen kepilkan beberapa picca bersama insan yang selalu Sinleen bermanja...Ahakss... Manja ker? Apapun Sinleen hapi sangat bila berjupe mereka... Luvv mereka selalu...

Nie Picca Ngan Abg Dino...

Yang nie lak bakal pengantin baru lyyn... (linda gak nama dier)

Yang ini abg andy... Lama sebenarnya tak jupe... Windu gak larrr... :p

Yang ini my luver Sista... Kak Lynn...
Kak Lynn lah yang banyak beri nasihat dan sedia mengdengar luahan hati Sinleen bila kami berjupe.. D best of my sista... She so nice person... I luv her so much...

Tuesday, April 12, 2011

Hari yang dinantiii....

Assalammualaikum...

Syukur Alhamdullillah tak sangka selama 21hari berjauhan hari yang dinantikan telahpun tiba.. Ia hari ini Alif balik dari pelantar minyak yang berada di kerteh... Hati ini sebenarnya tak sabar rasanya ingin bertemu hanya Tuhan jer yang tahu apa yang sedang bergelora didada ini... Hanya dia yang tahu segala...... :P


Buat Alif - memandu kereta tu minta lah sangat jangan lelaju... Risau hati kat cni... huhuhu.. Apapun Sinleen sentiasa mendoakan bahawa Alif selamat tiba di sini... amin.... Apa yang pasti Sinleen amat merindui & sayang pada Alif... (ahakssss... betul ker perasaan Sinleen ini... emmm.)



End Story
*****************

Monday, April 11, 2011

Hujung Mingguuu.....

Assalammualaikum.....

Syukur Alamdullillah hari ini hari isnin dan Syukur keatas ilahi Sinleen masih sihat untuk berkongsi cerita dengan kalian.. Cerita yang Sinleen nak berkongsi tentang xtvt Sinleen hujung minggu... Seronok gak kan sekali sakala kita bercerita tentang apa yang kita buat hehehe... Jumaat lepas anto Pakwe ke Workshop... Hari Sabtu dah bawak balik itupun petang dalam kul 4lebih kereta siap... Happi bila tgk Pakwe dah sihat tapi sakit hati sebab duit melayang tanpa tahu empunya diri yang melanggar pakwe ku itu... Bengkak hati ini....

Nilah satu2 Pakwe yang sering Sinleen bawak dier jejalan... luvv u 443.. ;)


Pic ini lak malam minggu... Pic dalam kedai bunga area China Town dalam kata lain Petaling Street.. Sempat gak lah pusing2 dalam kedai bunga ini.. Macam2 ada... Sinleen benar2 teruja... :)
Selepas puas jelajah kedai bunga dengan niat asal Sinleen nak ke Petaling Street ini pas jer kuar dari kedai pintu bunga Sinleen terus menuju ke kedai DVD yang menjual DVD Korean Original k.. Tak main lah cetak rompak... Sinleen buy 2 DVD : 1st MY Fair Lady n 2nd Coffee Prince... 1st Movie Sinleen dah layan habis tido sampai kul 8pg pastu sambung kul 1 lebih...
Apapun Sinleen nak bgtahu citer ini mmg best... I loike..

************

Friday, April 8, 2011

Tenangkan Tekanan.... Zasz..


Assalammualaikum....

Salam hari Jumaat wat teman yang sering kemari ahaksszz.... Hari ini pagi Sinleen hantar pakwe tersayang ke Workshop untuk repair hok yang langgar lari tu.. Sedih sebenarnya Sinleen tak tau siapa punya kerja yang melanggar 443 Sinleen.. Kalau tahu dah tentu Sinleen akan minta ganti rugi kos baik pulih 443 + baik pulih hati yang bengkak ini.... :( Dalam sibuk-sibuk Sinleen selesaikan kerja yang sedia ada banyak ini, Sinleen dok laa gatai tangan buka Face book jap tertiba nampak lah pic ni... Apa lagi lah layanzzz jap... Dalam dok layanzz bibir Sinleen tersenyum lebar nak ketawa Bos Wong ada depan mata... Karang tak pasal2 dok tanya Sinleen lak... So Sinleen download pic ni untuk berkongsi sama ngan korang semua...

Dalam kata lain... "Sharing is Caring"



~LAWAK HILANGKAN NGANTUK~

CIUM ISTERI

Pada suatu pagi, bertanya Si Isteri kepada Si Suami......

<ISTERI>
Abang tengok jiran kita yang baru pindah tu..?

<SUAMI>
Kenapa?

<ISTERI>
Setiap pagi sebelu pergi kerja, Suami dia akan cium isterinya. Bila pulang kerja lak, dia akan berikan isterinya sekuntum bunga mawar. Loving betullah meraka tu. Kenapa abang tak buat macam tu?

<SUAMI>
Nak mampus.... Mana abang kenal isteri dia..?


Senyum2 lah eh... Sinleen dah habis senyum...

*******************

Thursday, April 7, 2011

Senyum lahhh.... :)

Yang... peluk abg kuat2 tau, abg bwk laju nie...






Untuk Renungan Bersama.....

GAMBARAN MANUSIA YANG BERDOSA DI PADANG MASYAR...........
BERWAJAH KERA
Suka menabur fitnah sesama manusia
BERWAJAH KHINZIR (babi)
Suka memberi & menerima rasuah
BUTA KEDUA BELAH MATA
Hakim yang zalim ketika menjatuhi hukuman
PEKAK DAN BISU
Suka menunjuk-nunjuk amal ibadat & kebajikan yang dilakukan kepada orang
lain.
TUBUH YANG MENGALIR NANAH & DARAH YANG AMAT BUSUK SERTA MENIKAM LIDAHNYA
BERULANG KALI
Golongan yang berilmu & mengajar orang lain tetapi perbuatannya sendiri
tidak sama dengan apa yang dikatakannya.
BADANNYA LUKA SEPERTI DIHIRIS
Menjadi saksi tetapi berbohong terhadap kebenaran
BERJALAN TERHOYONG - HAYANG SEPERTI CACAT
Orang yang kedekut membelanjakan sedikit hartanya untuk kebajikan
BERJALAN SEPERTI MABUK
Orang yang suka bercerita hal-hal dunia didalam masjid
RUPA BADANNYA SEPERTI KHINZIR
Suka makan riba - orang yang digelar along @ ceti
TIDAK BERTANGAN & TIDAK BERKAKI
Suka menyakiti @ menyusahkan jiran sekeliling
WAJAH & BADANNYA SEAKAN KHINZIR
Suka mempermudahkan solat & lalai dalam solatnya hingga sering terlupa
rukun
PERUTNYA DIPENUHI ULAR & KALAJENGKING YANG SERING MENYENGAT-NYENGAT
Tidak mahu mengeluarkan zakat terhadap dirinya, pendapatannya, terhadap
perniagaan & lain-lain zakat
BADANNYA SANGAT BUSUK SEPERTI BAU BANGKAI
Melakukan maksiat secara sembunyi-sembunyi
TIDAK BERLIDAH & DARAH YANG BUSUK MENGALIR DARI MULUT
Malas dan jarang mengucap dua kalimah syahadah
BERJALAN KAKI KEATAS & KEPALA KEBAWAH, DARAH DAN NANAH SENTIASA MENGALIR
DARI KEMALUAN
Suka melakukan zina
MUKA HITAM & PERUTNYA DIPENUHI API
Suka makan harta anak yatim
KULIT DIPENUHI SOPAK & KUDIS
Orang yang menderhaka kepada kedua orang tuanya
GIGINYA SEPERTI TANDUK LEMBU LIDAH TERJELIR HINGGA KEPERUT, NAJIS & AIR
KENCINGNYA SENTIASA MENGALIR KELUAR DARI KEMALUAN
Orang yang suka minum arak @ segala jenis benda yang menghayalkan seperti dadah dan lain-lain.
********************

Wednesday, April 6, 2011

Penatttt....

Assalammualaikum....

Syukur alhamdullillah hari ini Sinleen masih bernafas lagi mujur laaa... Kalau dah sampai waktu Sinleen pergipun apa salahnyakan.... (Astagfirullah....) Apalah yang Sinleen mengarutkan benda macam ini... Ahaksss.... Sebenarnya hari ini hari yang cukup penat dengan berbagai issu yang timbul hari ini... Hanya Tuhan jer yang tahu apa yang bermain di fikiran dan perasaan Sinleen ketika ini... Ingin jer Sinleen menjerit lepaskan segala yang bersarang... uwaaaa.......

443 - Macam tu gak sebab masalah kewangan bulan ini merosot dan insyallah esok kot kalau ada bantuan dari sahabat Sinleen ini sudi membantu... Hanya dia jer memahami masalah Sinleen skg..!! Terima Kasih sahabat... (DUNIA N AKHIRAT....)

Kerjaya - ( SUX ) beban kerja bertambah hari ini... Bermacam yang Sinleen kena buat... Dengan PLKN service imatec lagi... Dengan next week Event NPL lagi... Dengan report tak leh nak siap (sbb bila baru nak hadap report ini ada lak org lain suh wat keja lain...) ~_~

Kekasih - Entahlah susah nak tahu apa yang berlaku kat sana... Jarak kami yang terpisah 600km sukar Sinleen nak tahu apa yang dia rasakan... Apa agaknya perasaan dia ketika ini...

Sekeliling - Banyak laaa kisah ungkit mengukit, salah menyalah... Ben ini... Ben itu... arrrggghhhh!!! Semua ini ada terkumpul dalam kepala otak Sinleen.....

Penutup : apa yang Sinleen buat mengeluh dan berduka cita jer laaa...
...BERSABAR & BERSERAH...

**************

Tuesday, April 5, 2011

Pakwe ku Dilanggar Lari... huhuhu

assalammualaikum...

Nie pic Jumaat Lepas....
Tension tahap gaban... ahakssss..... Memang tension siot bila pakwe dah dilanggar pastu lari... Menangis Sinleen malam tadi bila terkenang balik... uwaaaaa..... Ni pun Sinleen tinggal nyawa-nyawa ikan sebab kos kewangan Sinleen lari giler2... Siapalah sudi membantu Sinleen... Sebak dada ini... Dugaan datang lagi baru nak reda sikit kepala pewninkk Sinleen ini... Tapi syukur alhamdullillah masuk malam tadi dah 2 malam berturut2 kepala ini tak wat hal tapi ada perkara lain lak yang berlaku.. Dah 2 malam Sinleen tak sakit kepala digantikan pulak Sinleen tido kepanasan sampai Sinleen berpeluh2... Padahal malam pertama tu hujan turut lebat giler boleh berpeluh.. Pelik tapi inilah kebenarannya...

My Luvv 443
Sambung balik tentang 443 ini... Begini ceritanya semalam masa nak balik macam kebiasaan lar Sinleen akan menuju tempat yang selalu Sinleen parking Boy Friend Sinleen yang satu ni bersama Ah Ling.. Kami singgah jap kat kedai mamak tu sebab Ah Ling nak beli topup, sedang dok menunggu Ah Ling membeli Sinleen pandang larr kekasih hati yg satu tu... Sekali pandang biasa, 2 kali pandang Sinleen baru perasaan bahawa kekasih hati Sinleen dah kena rogol... Uwaaaa... Terus tanya kat kuanter mamak tu ada kenderaan lain yang langgar kereta Sinleen ke..? Boleh lak mamak tu kata tak tau... Waduh pedih sungguh hati ini... Teruk siot sampai meleleh air mata Sinleen malam tadi bila terkenang....... Siap menyumpah giler2 pada orang melanggar kekasih hati Sinleen... SUX.......

Doaku wat pelanggar lari....

Lari laaa ko sesuka hati ko... Semoga suatu hari nanti ko tak boleh berlari lagi... hahahaha... Niat tak baik tul Sinleen ini kan... (Hati bengkak sgt...)

*********

Monday, April 4, 2011

USB Cable Hilang... hukhukhuk

Kembali lagi.... hehehehhe

Lupa sebenarnya Sinleen nak citer pasal aktiviti Sinleen semalam... hukhukhuk...



Inilah benda alah yang Sinleen cari dalam 2minggu selepas balik dari Kuching, Sarawak... Aduhai.. Terbang pitih Sinleen huhuhu... Mujur harga dengan barang berbaloi kalo tak dah tentu Sinleen tak beli dah cable USB ini... Dah tentu beli 1 set baru terus.. Baru puas hati dan Jiwo Sinleen... Sempat gak tengok IPAD 2... hukhukhuk... Sinleen dah pasang niat dah... Jeng... Jeng... Jeng... :P

No Komen... Tapi Komen Gakk!!!

Assalammualaikum... Dihari ISNIN....

Tajuk yang menarik... hehehehehe.. Sebenarnya Sinleen nak sangat Komen kat Status seseorang ini yang post di FACEBOOK yang membuat hati seseorg ini TOUCHING sesangat... Hahahaha... Apapun itu hak dia untuk menyatakan begitu.. Cerita sebenar belum lagi dia mengetahui, mudah-mudahan belum terlambat untuk memohon kemaafan... Yang bestkan ada gak hamba Allahswt ini pun tak tahu menahu cerita sebenar apa yang berlaku menceritakan perihal orang lain.. Sinleen tak nak lah komen lelebih nanti bila komen lebih jatuh kepada ketidak kebenaran pula... Apa yang berlaku bukan kehendakan diri sendiri tetapi atas sikap dan hasutan dari golongan Syaitan ini menjadikan golongan manusia berbalah sesama sendiri.. Moga mereka ini punya kesempatan untuk memohon keampunan kepada tuan punya badan dan pada ALLAH swt... Mudah-mudahan... Amin...

Cerita haku...

Penat utk 2-3 minggu ini bermacam hal yang berlaku dan terjadi.. apapun semuanya telah berlaku yang pasti hari ini Sinleen masih meneruskan perjalanan baru & dengan cerita belum pasti... Cinta yang baru kenal tak beberapa minggu dengan penuh dugaan penuh halangan dan sewaktu dengannya... Bagi pihak keluarga Sinleen alhamdullillah tidak bantahan walaupun Kak Ct dan Abang Andak berbunyikk ketidak puas hati dengan sikap Sinleen yang berubah hati... Apapun kalau dipaksakan juga untuk menyintai dan menyayangi diri-nya hanya sesuatu sikap kepuraan dari dalam hati dan sikap Sinleen.. Dengan Cinta Baru pula sukar sebenarnya Sinleen nak bercerita kerna ada sesuatu perasaan yang Sinleen ingin tahu... Tentang Keluarganya... Ianye tentang Keluarganye yang masih Sinleen belum kenal antara mereka.. Dari apa yang pernah Alif (Sinleen bg panggilan pada Cinta baru ini erk.. BUKAN NAMA SEBENAR) ceritakan dia adalah anak bongsu dari 4 org adik beradik... Kata Alif lagi, dia adalah satu-satu nya putera dalam family tu... Apapun Sinleen teringin benar untuk mengenali keluarga Alif.... Mudah-mudahan Tuhan memberikan haku kesempatan ini amin...

Menghitung hariiiii..... Menanti kepulang Alif dari menjalankan tugas... Lagi 7 hari lagi...
Semoga Alif dalam keadaan Sihat Alhamdulillah...




Saturday, April 2, 2011

LIFE IS FULL OF SURPRISE BECAUSE..

Assalammualaikum....


Hari ini Sinleen kembali untuk menaip dan cuba sedaya upaya untuk mengupdatekan blog ini...hehehehe... bukan takde cerita tapi ini lebih kepada berkongsi apa yang kita rasa... Entahlah mengapa payah sebenarnya untuk Sinleen ceritakan dan luahkan apa yang telah berlaku sehingga ramai yang buat andaian bahawa Sinleen gadis yang tak beberapa baik... Mungkin mereka berhak untuk menyatakan begitu sebab mereka punya cerita sendiri... Untuk apa Sinleen tampil untuk mencerita dari A to Z sedangkan tanggapan diorang pada Sinleen dah tanamkan begitu... Apapun yang telah terjadi dan berlaku Sinleen dah pun maafkan mereka... Biarlah kebenaran itu akan muncul sendiri... Harapan Sinleen, semoga insan yang pernah Sinleen sayang akan kuat menghadapi dengan terbuka dan tenang di hari-hari mu.... Andai telah tersurat perjalanan kita dan jalan cerita kita begini anggap jer lah yang Sinleen bukan terbaik untuk dirimu... Mudah-mudahan ada gadis yang lebih baik dan sempurna untuk menemani hingga akhir hayatmu....



* memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita dapat menjadi penilai yg baik.

* memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yang sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.


* memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK,KHAS UNTUK DIRI KITA.


* memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yang hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan...


* memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yang tidak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.


* memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita jadi MANUSIA YANG HEBAT JIWANYA.


* memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita lebih faham bahawa CINTA YANG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.


* memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YANG TIDAK SELAMANYA KEKAL.


Wahai sahabat yang kecewa, menderita dan sengsara kerana cinta, fahamilah bahawa kehidupan kita makin sampai ke penghujungnya. Hari esokpun kita sendiri tidak pasti samada menjadi milik kita. Gapailah keredhaan ALLAH dengan melaksanakan suruhan-NYA,dan meninggalkan laranganNYA..


PERCAYALAH sesungguhnya ALLAH malu untuk menolak permintaan hamba-NYA yg menadah tangan meminta dengan penuh pengharapan HANYA kepada-NYA.....


Friday, April 1, 2011

April kembali lagi.... :)

Assalammualaikum....

Kembali lagi disini untuk berkongsi dan meluahkan tapi berat tangan ini untuk menaip lebih lanjut... Inilah dikatakan dugaan... Ia dugaan yang sukar untuk Sinleen menepis dan sekarang Sinleen terpaksa hadapi sendirian... Memang mudah meraka katakan bahawa Sinleen sedang bahagia... lalallalaalaalala... Memang Sinleen sedang bahagia sekarang tapi sebelum Sinleen bahagia tahukah korang Sinleen memedam rasa...? Tak tahukan apa yang pernah Sinleen lalui sebelum ini.. Lama Sinleen membawa diri, memujuk hati dan perasaan ini untuk menanti dirinya memahami diri ini... Sehingga hampir setiap malam Sinleen berlari utk melupakan apa masalah yang Sinleen alami...


SEDIH - tetap ada walaupun tak menyatakan atau diluahkan biarlah "bibir tersenyum dan hati menangis" itulah yang Sinleen gengam dalam kehidupan sehingga ke hari ini... Hubungan yang terbina setahun 5 bulan ini tak dapat Sinleen pertahankan kerna hati ini menjadi tawar dan tak dapat meneruskan impian Sinleen bersama Chubby.... Opsssiiii....... Bukan Sinleen tak sayang pada Chubby tapi inilah kenyataan bahawa Sinleen tak mampu meneruskan PERCINTAAN kami.. Apapun Sinleen sentiasa mendoakan agar Chubby akan menemui gadis yang terbaik buat dirinya... Walau macam mana pun kita tetap kawan didunia dan diakhirat selamaaya... Insyallah..


Sedih tetap ada walau hakikatnya taklah seteruk yang ditinggalkan... Cinta, Kasih dan Sayang dibina atas kurniaan TUHAN... Hari ini kita merasa betapa manisnya dan bila tiba waktunya kita merasa pahitnya pula... Bukan mudah untuk Sinleen lupakan tapi apa yang berlaku telah tersurat oleh takdir hanya kita perlu menerimanya dengan hati yang terbuka..

********

Harga diri orang yang putus cinta selalu rendah. Penilaian diri terhadap dirinya sendiri menjunam ke paras terendah. Rasa hina (gagak di rimba) berbanding kekasihnya yang pergi (merak kayangan). Sedangkan jika masih ada iman bersemi di dada… kita masih boleh berfikir dan berhenti seketika, lalu berkata, “Tuhan ada!” Pujuklah hati dengan apa yang telah Allah tegaskan bahawa yang baik pada pandangan kita belum tentu baik dalam realitinya. Katakan, dia yang pergi itu bukan yang terbaik. Mungkin dia terbaik, tapi untuk orang lain. Dan yang terbaik untuk kita pasti datang sebagai gantinya!


Ingatlah, setiap kali sesuatu menimpa kita, samada baik atau buruk. Itu adalah pelajaran yang menuntut perubahan. Maka ubahlah diri kita selalu, ke arah yang baik, lebih baik dan cemerlang. Setiap detik, setiap ketika, ada sahaja peristiwa yang akan anda hadapi… maka belajarlah secara berterusan, dan berubahlah secara berterusan… Nanti anda akan mencapai kebaikan secara berterusan pula. Jangan sekali-kali menangguhkan pelajaran, nanti anda akan menangguhkan perubahan dan akhirnya menangguhkan datangnya kebaikan.

********

Masing-masing daripada kita akan mengalami pasang-surut dalam hidup – ada masa senang, ada masa susah. Justeru dalam kehidupan ini, kita tidak boleh terlalu gembira kerana selepas kegembiraan itu mungkin muncul kesusahan. Begitu juga kita tidak boleh terlalu sedih bila kesusahan kerana mungkin selepas itu Allah swt datangkan perkara-perkara yang menggembirakan.


Bunga yang selama Sinleen harapkan dari Chubby semasa bersama dia... Baru hari ini 01hb April 2011 Sinleen baru terima bunga ini...

** Perasaan - Terkejut for 1st time...
** Perasaan - Tersenyum sebentar...
** Perasaan - nothing (empty)

tak tahu nak digambarkan perasaan ini.... Yang pasti semua ini terlalu lewat untuk semua ini...

P/s : Sinleen suka tapi jangan membazir untuk bukan milik Chubby lagi.... Simpanlah duit yang ada untuk masa depan Chubby dengan pasangan yg benar2 memerlukan... Sinleen kenal Chubby dan tahu masalah yang awk alami...




***********
Sematkan di hati kata pujangga ini:“Sesungguhnya orang yang berkali-kali gagal bercinta, pada suatu saat akan bertemu jua…cinta sejati yang ditunggunya!”