Saturday, July 31, 2010

XTVT Esok....

3 Tiket Movie bersama yang tersayanggg....

Salah 1 tiket yang kami akan tonton esok.... :P

Salam Hujung minggu (Sabtu) hari terakhir untuk bulan Julai 2010...
Syukur alhamdullillah sepanjang bulan Julai ini Sinleen banyak juga xtvt sepanjang weekend.. Sinleen sebenarnyer tak sabar menanti hari esok sebab esok adalah hari menonton bersama Chubby sepanjang hari... Bayangkan Xtvt esok start jam 11pagi sehinggalah petang esok Xtvt kami adalah menonton wayang.. hehehe kerja yang jarang dilakukan oleh orang lain... Bukan membalas dendam tetapi bulan Ogos nanti Xtvt begini mungkin berkurangan atau mungkin juga tak ada memandangkan Bulan yang mulia iaitu Bulan Ramadhan Al-Mubarak... Xtvt tak sama lebih menumpukan ke arah keimanan... :)

1st movie yang kami akan tontoni adalah SALT jam 11.15 pagi di Cathay Cineplexes Mutiara Damansara, Petaling Jaya....

2nd movie pulak adalah MANTRA jam 3.45 ptg tempat yang sama gak.... Bukan apa mudah dan tak perlu kesana kemari... Takut terkejar masa.. hehehehe

Last movie pulak adalah THE SORCERER'S APPRENTICE jam 6.40 ptg.... tempat yang sama juga...


Tapi semua tu esok punya XTVT... ;)


Friday, July 30, 2010

1st Award....

Salam di hari Jumaat, penghulu segala hari....
Syukur alhamdullillah tak sangka hari ini Sinleen dapat award dari teja.... Thanks so much... Siapa sangka kisah yang sering Sinleen kongsikan ada jugak yang sudi melihatnya... Hari yang cukup Sinleen rasa bertuah sesangat...

K-Ci & JoJo - All My Life



I will never find another luva sweeta than you,
Sweeta than you
And I will never find anutha luva more precious than you
More precious than you
Girl you are
Close to me you're like my mother
Close to me you're like my father
Close to me you're like my sister
Close to me you're like my brutha
You are the only one my everything and for you this song I sing

And all my life
I've prayed for someone like you
And I thank God that I, that I finally found you
All my life
I've prayed for someone like you
And I hope that you feel the same way too
Yes, I pray that you do love me too

I said you're all that I'm thinkin' of.....baby

Said, I promise to never fall in love with a stranger
You're all I'm thinkin' of, I praise the Lord above
For sending me your love, I cherish every hug
I really love you

And all my life, baby, baby, I've prayed for someone like you,
And I thank God that I, that I finally found you, baby
All my life I've prayed for someone like you
And I hope that you feel the same way too
Yes, I pray that you do love me

You're all that I ever known
When you smile, on my face, all I see is a glow
You turned my life around
You picked me up when I was down
You're all that I ever known
When you smile on your face all I see is a glow
You picked me up when I was down
You're all that I ever known
When you smile on your face all I see is a glow
You picked me up when I was down
And I hope that you feel the same way too
Yes I pray that you do love me too

All my life
I've prayed for someone like you
And I thank God that I, that I finally found you
All my life I've prayed for someone like you
Yes, I pray that you do love me too
All my life I've prayed for someone like you
And I thank God that I, that I finally found you
All my life I've prayed for someone like you
Yes, I pray that you do love me too


this song for my luv - MOHAMMAD AZZUDDIN BIN ABDUL KADIR

Thursday, July 29, 2010

Memorie Kembali....


Salam kasih buat semua...

Cerita hari ini adalah cerita tentang kenangan Sinleen sewaktu mula-mula Sinleen dan Chubby bercit cat dalam YM mahupun dalam FB... hehehehe.... Memorie yang cukup Sinleen simpan di satu sudut yang Sinleen akan sekali sekala mencuri masa terluang untuk mengingatinye dari masa yang akan datang.. Rasa terubat sikit rasa dihati ini... Kekadang Memorie ini jugak lah dapat mengenali siapa Chubby dahulu dan nampak perbezaan pada sama kini...

Syukur alhamdullilah.... Hari ini Sinleen rasa sihat walafiat dan Sinleen bersyukur sangat2 umur Sinleen dipanjangkan sampai ke hari ini.... Next week usia Sinleen akan meningkat dan bertambah... Hmmm.... dalam usia sekarang Sinleen masih belum dapat apa yang sinleen inginkan... Insyallah, dengan niat yang baik dan murni ini Sinleen akan melakukan perubahan sikit-sikit demi menjadi ke arah insan yang sempurna... Mudah-mudahan hari ini dan hari akan datang akan menjadi kenyataan.... Sinleen berdoa moga ALLAH SWT mempermudahkan segala permintaan Sinleen.... AMIN.....

Monday, July 26, 2010

Memaafkan & Memohan maaf....

+Gambar Hiasan+

Salam kasih kembali.....

Hujan itu rahmat yang turunkan dimuka bumi ini... Syukur alhamdullillah pagi yang sejuk hari ini buatkan Sinleen bersemangat untuk meneruskan perjalanan hari-hari akan datang... Sejak menjak kebelakangan ini, jiwa Sinleen selalu menronta-ronta... Jiwa dan Jasad Sinleen tak tenang, mengapa eh.... Emmm setelah Sinleen kaji kembali mengapa dan kenapa barulah Sinleen sedar dimana puncanye... Hahaha Mood ladies yang cukup bulannye dalam kata lain MOODY...

Apapun Sinleen ingin memohan maaf kepada yang tersayang (Chubby) mungkin menjadi mangsa keadaan.... Apapun Sinleen tak sengaja untuk menyakiti hati sesiapapun... Takde niat sekecil kumanpun dihati ini... Apapun Sinleen cuba mengatasinya....

Ketenangan yang kita inginkan selalu akan muncul sekiranya kita ikhlas dan sentiasa memaafkan kesalahan orang lain serta sentiasa berfikiran jauh... Hari ini Sinleen gagal menjadi seorang yang sempurna kerana sifat cemburu dalam diri ini tak pernah hilang... Adakah pengalaman Sinleen sebelum ini menjadikan diri Sinleen bertambah teruk... Bila Sinleen kaji kembali sikap Sinleen yang tak beberapa kisah menjadi kisah teramat sangat... Aduhiiiii... Masalah ini menjadi berat dan Sinleen rasanya perlu mengatsi masalah ini...

"YA Allah swt.... Kau jauhilah segala hasutan iblis dari hamba mu yang hina ini... Berikanlah kekuatan dan ketenangan yang berpanjangan agar hamba mu ini mampu mengatasi segala dugaan mu itu..."



Thursday, July 22, 2010

Keinginan ~~

Assalammualaikum.....


Terima kasih boo what kak long (Noor Aini) n kak ipar (Siti Noraziah) yang sudi memberi barang tanda kasih kalian utk adik mu yang sangat nakal... hehehe Best taw.... Kata kak long ini hadiah untuk hari lahir Sinleen yang akan tiba 2minggu lebih lagi... Alangkah bertuahnya Sinleen disayangi oleh kak n kak ipar Sinleen.... Sinleen sayang diorang....

Adik beradik lain jangan ada perasaan dengki eh.... :D




Wednesday, July 14, 2010

Kampung Baru Lagi...

assalammualaikum.....
Outtinggggg Lagi..... (LOKASI - Nasi Lemak Kg Baru..)
Seperti kebiasaan selalu selasa malam Sinleen ngan Chubby akan jejalan cari makan... Macam manalah Sinleen nak kurangkan berat badan yg sedang over 2-3kg.... Apapun Sinleen hapi sesangat sbb bila berada disisi Chubby, Sinleen rasa happpyyyyy sgt.... Entahlah sejak menjak ni Sinleen jadi manja lebih lak ngan Chubby... hahahhaha.... Nasib Chubby okey jew layan kerenah Sinleen yg over ngada.... Kerna sikap Chubby mcm tulah Sinleen tambah sayang kat dia... Susah tau nak dapat bf mcm Chubby ni... Dah cute...( Cute kerrr...?? ) Baik hati lak tue....

Ni pic baru nak start makan... tgk tu langsung tak pandang Sinleen....
Apa yang wat Sinleen suka sesangat pada Chubby ni adalah..........
Sinleen gemar melihat Chubby makan... Seronok sangat... Bagi mereka yang belum mengenal siapa Chubby ini, silalah cuba mengenal dirinya.... Korang akan rasa tak jemu ngan dia... Malah tentu korang jelos coz Chubby pilih Sinleen sebagai teman istimewa dia, bukan korang.... hahahhaa.......

Yang ni lak pic sedang menjamu selera....
Sejak FiFA 2010 ni dah habis penghujungnya, dunia Sinleen agak rasa bosan gak... Mujurlah Chubby pandai aturkan xtvt kami.... Kalo dakkkk tak tahu lah bagaimana dunia Sinleen... Tentu bosan gilerkan.... hmmmm

Pic ni lak diambik selepas Chubby tapau lagi 5 bungkus Nasi Lemak...
Tempat ni 2nd time kami makan disini... 1st time kami makan tahun lepas bukan disember.... Hah... Siap tapau balik lagi... Tapi tapau ni bukan untuk Sinleen mahupun Chubby tapi bekalan untuk Mama, baba Sinleen dan jugak adik Chubby.... Sajer wat gempak..... hahahhaaha......
END ~~ Leen Sham

Thursday, July 8, 2010

Bersediakah haku...????

Salam kembali untuk kekawan yang Sinleen sayangi.....

Perkongsian hari ini hanyalah cerita dari sudut hati Sinleen... Konfius bagai dalam diri sendiri... Nak dikatakan Sinleen ini tak menyanyai Chubby ini rasanya Sinleen terlebih sayangi dirinya... Cuma Sinleen sebenarnya takut pada rasa hati yang sering Chubby berubah angin... Kejap manja, kejap dingin bak salju, kejap berangin... Kekadang Sinleen sendiri tak mengenali siapa Chubby ini sebenarnya... Sinleen bukan takut mengenali siapa dirinya, cuma sinleen takut merasa terluka dengan sikap berubah-ubah.....

(pic ini semasa makan tengahari selepas menonton Legenda Budak Setan )

Bersediakah haku..??? - Topik ini bagi melihat segala kekurangan diri Sinleen didalam perhubungan percintaan... Sukar nak menyatakan bahawa Sinleen benar-benar terasa hati bila Chubby mengambil sikap slamber n sikap tidak ambik kisah.... Banyak sikap chubby sinleen sendiri belum memahami dirinya...
  • bila berjumpa sikapnya amboiii manja teramat....
  • bila tidak berjumpa sikapnya mula-mula tak beberapa layan... bila lama tak jumpa sikapnya lebih mesra n care tentang sinleen...
  • bila siang hari care dia lebih sikit...
  • bila malam menjelma sepi laaak dirinye......
Sukarkan nak ramal sikap Chubby berbanding ngan ramalan kaji cuaca...

(pic di taman tasik TT wangsa... Lepaking)

Sinleen cuba untuk menjadikan issu antara kami... Biarlah masa yang menentukan segalanya... Kes yang Sinleen terasapun lukanye masih ada... Skg sinleen sedang merawat luka yang ada sambil mengajar diri tidak amik peduli lagi tentang apa Chubby ingin buat... Caranya seolah-olah "KAU ngan dunia KAU, & AKU ngan dunia AKU tapi kita tetap pasangan bercinta.." Cara itulah sedang sinleen buat... Apa yang Sinleen watpun hanyalah sebab tak mau hati rasa sedih, terluka lagi dengan apa yang pernah Sinleen rasa..... Moga-moga Sinleen dapat kuatkan semangat untuk BERSEDIA dengan segala kemungkinan berlaku.....



Wednesday, July 7, 2010

Ceritaku Buat Kalian...

Assalammualaikum......
Hmmmm... terlalu lama rasanya Sinleen tak update blog ini... Bukan masa yg mencemburui waktu kelapangan Sinleen tetapi Sinleen sendiri takde mood untuk berkongsi cerita tentang apa yang Sinleen alami dan rasai... Berbagai perasaan yang Sinleen rasai bila bercinta, berkasih sayang dengan insan bernama 'MOHAMMAD AZZUDDIN'....
1st Story
Ni pic tiket wayang baru yang bebaru Sinleen outing bersama chubby... Selepas keluar bersama ngan kak iena sahabat baik chubby... Ni website http://surirumahjiwang.blogspot.com/ - kak iena.. Sejak Sinleen mengenali kak iena, sedikit sebanyak Sinleen rasa terbanyak istimewanyer dia... Sinleen n kak iena ini banyak persamaan... Minat kami saya iaitu membaca novel... Walaupun hari pertama kami outting Sinleen tak banyak bercerita berbanding kak iena n chubby... Mungkin keserasian antara Sinleen ngan kak iena belum nampak lagi... Apa-apapun Sinleen hapi sangat dapat mengenali kak iena harap kita leh keluar ber2 jew tanpa chubby lak hehehe.... Luv u kak iena... :D
(Tiket Movie - Knight And Day)

2nd Story
Minggu lepas ada peristiwa yang telah wat Sinleen terluka dan rajuk Sinleen selama 3 hari tanpa pujukkan mahupun kata maaf dari Chubby... Terluka ngan kata-kata yang tak sepatutnya Chubby ungkapkan pada Sinleen... Selepas peristiwa itu, terus terang Sinleen katakan yang Sinleen rasa TAWAR... Selama ini Sinleen tak pernah ambil tahu atau ambil peduli dengan apa yang Chubby buat selama ini.. Tapi mengapa Chubby menyatakan Sinleen ingin control hidup dia..?? Sedihkan org yang kita sayang n kasih menuduh kita begitu... Lama juga Sinleen tak bercakap ngan Chubby, rasanya 2hari lebih... Itupun 3hari sebelum Sinleen, Chubby n Kak iena keluar bersama... Kalo tidak dah tentu Sinleen tak bercakap banyak ngan Chubby...
"Luka dari tikaman dari pisau, kita dapat melihat parut lukanya... Tetapi luka dihati mana mampu kita melihat parutnya... "

Ini adalah kad edit ( Kad yg Sinleen beli di kedai n Sinleen edit didalam kad tu)... Kad ini Sinleen kirimkan pada Chubby... Sebelum ini Sinleen ada kirimkan kad pada Chubby 100% kad beli tanpa edit... Tanda kasih n tanda sayang Sinleen pada chubby takpernah berkurangan....

P/s:- Harga kos penghantaran pos telah dinaikkan 2 x ganda... So stem pun kena 2 x ganda... hehehe.....