Sunday, December 15, 2013

Jalan2 Menghabiskan masa & duit....




Pagi ini bangun jerk En Suami dah ada plan untuk hari ini... Hahahaaa... Yes!! Yes!! Aktiviti kali ini siap2 jerk hantar adik anip kat tempat kerjanya and En Suami terus jerk drive ke PWTC... Pesta Buku katanya (En. Suami)... Dalam kepala Leenda ini dah terbayang macam-macam nak beli novel dari Penerbit kaki Novel, Creative, NB, Alaf 21, Karya Seni dan adalah 2-3 lagi... 

Sampai jam 11.00 lebih gitu kat area PWTC kami parking kereta di sebelah bangunan PWTC iaitu hentian putra berjalan sikit ler barulah jelajah semua tempat... Tapi hanya sekadar pusingan pertama tu just belek2 buku.. Pastu apa lagi Leenda wat hal sebab pewut yg dipenuhi lemak dan angin ini meminta untuk diisi... Masa kitorg hantar adik anip, Leenda ada gak cadangkan kat En. Suami suh breakfast kat iOi Mall Puchong tapi En. Suami kata kenyang lagi... So kami tak singgah ler mana2... Siankan Leenda... Huhuhu... Kitorg makan ler kat area PWTC tu ada ler tempat utk dimakan... Nasi lemak dia perhhhh boleh tahan harga dia... Isi Nasi Lemak tu telur rebus 1/2, sambal ikan bilis jerk dengan nescafe ais dengan en suami nyer makanan nasi grg plus mee grg dengan air mineral semuanya harga dia rm 16.00... huhuhu...




Nie gambar pas melantak b/fast... Comelkan ragam En. Suami..

Pas break fast dekat 12.20 tengahari kami bersedia lah terjah booth buku-buku yang ada... Apa lagi 1st booth yang kami membeli belah adalah booth 'KN-Kaki Novel'.. Sampai2 bukan Leenda yang memilih dulu novel tapi En. Suami yang busy cari Novel Kawan sekolah dia dalam kata lain En. Suami habaq kat cheq 'GF xjadi' katanya... Hahahaaa.... 2 buah novel dia capai 

1- Miss XL (Penulis - Rina Farizq)


2- Akukah Juwita (Penulis - Rina Farizq)

Nie Blog penulis Rina Farizq jom terjah bolg beliau.... m(^_^)m


Nie lah dia sahabat 'Teman tapi Mesra' En. Suami... Kata En Suami nape dia borong novel kawan dia adalah sebab bagi semangat pada kawan dia untuk terus menulis lagi... Dan kata En. Suami lagi nama dia ada dalam salah sebuah novel tu... Yg didikasikan dari penulis.. Owhhh ada makna jugak eh En Suami ni beli... Tak ikhlas lerrr... kuikuikui... Baguslahkan En. Suami siapalah ini... hehehee... En Suami pesan suh Leenda yang membaca novel kawan dia tu...  Pastu citer kat En Suami.. Huhuhu.. Macam tupun boleh kah?

Pas singgah beberapa booth buku dan memborong serta pas berjupe penulis 'Teman tapi mesra' En suami, kami pun beredar dari PWTC jam 2.00 petang.... Wah penat gak ler dengan kaki rasa sakit sikit... Balik kami singgah ke iOi Mall Puchong, ajak adik anip lunch sekali kat Old Town White Coffee.... After lunch sempat gak beli beberapa barang keperluan rumah kat Aeon JJ dan gerak dari iOi Mall Puchong dekat 3.45 petang gitu... Sampai rumah keluarkan barang2 beli tadi termasuk buku... Kemas2 terus Leenda naik mandi dan solat Zuhur... Agak lewat jugak menunaikan Solat Zuhur...


 

 Nie jew novel yang Leenda capai dari booth 'KN & Karya Seni'
Booth Creative, Alaf 21, NB Leenda xjupe... Cukuplah dengan apa yang ada... Alhamdullillah... Semua En. Suami yang bayar... Sayang ketat2 dia... Muahzzz...



 Ni gambar En Suami sedang berkira-kira budget kuar membeli buku... Hampir dekat RM 300 ratus kata En. Suami...


Nie lah hasil Leenda dan En Suami memborong kat PWTC tadi... 
Yang sebelah kiri tu Leenda nya pilihan & yang belah kanan tu En Suami nye pilihan buku...



Akhirkata Salam Kasih Sayang & Ukhwah
~Leenda~

N.D


No comments: