Friday, June 14, 2013

Biar kepahitan itu pergi
Agar kemanisan mengisi
Biar kekecewaan berlalu
Agar kegembiraan mewarnai
Biarkan kegelisahan lenyap
Jangan kita hilang semangat
Biar penderitaan itu menyapa
Agar kekuatan kita jana semula
Biarkan diri in derita
Agar aku tahu keperitan deritan ini
Agar aku sedar kesengsaraan ini
Tidak sama
Bahkan hanya secebis
dari penderitaan
Rasulullah SAW 


Syukur Alhamdullillah segala majlis kenduri utk arwah sampai ke 7hari segalanya dipermudahkan.. Hari ini dah hari ke-26.. Lagi 2 minggu lagi majlis kenduri tahlil yang ke-44 hari... Insyallah akan buat pada haribulan 29 Jun ni.. Masih tak percaya bahawa Arwah Mak dah takde.. Macam baru semalam jerkk Leenda bawa Arwah mendapatkan rawatan di hospital.. Apakan daya Allah swt lebih menyayangi Arwah... Moga-moga ditempatkan dalam golongan yang beriman... AMIN..

Story bab lain lak... Hari isnin baru-baru ini Leenda ada bawak Baba gi buat check-up tekanan darah dan tahap gula dalam darah... Syukurr Alhamdullillah ada perubahan penurunan dari check up yang lepas.. Cuma gula dalam darah masih tinggi lagi...Next check-up sehari sebelum bulan pose iaitu 09hb July 2013.


Ni picca Baba masa check tahap gula dalam darah..

Story Leenda lak,,
Errmmmm... Apa eh?? Rasanya semua seperti biasa... Tiada luar biasa.. Tanda-tanda nak dapat baby pun belum ada lagi... Teringin dan mahu juga tapi masih belum ada rezeki lagi... Insyallah... Semua telah ditentukan cuma kena berusaha lebih... heheheee... Leenda sibuk juga dengan urusan rumah tangga, kerja dan sebagai anak.. Semoga hari ini, hari esok dan hari-hari yang akan datang akan memberi kekuatan, kesabaran dengan apa akan berlaku... Chaaaayooikkk...!!!

Timeee Outt!!

N.D

No comments: