Friday, May 10, 2013

Kejadian hari ini.... part II (sambungan semalam)




Assalammualaikum.... 

Topik semlm tak abisss... Nak sambung alik memang tak lerr... Heheheeee... Tapi tak syok gak kan kalau tak menghabiskan citer semalam.. Ok pas habis melantak kat rumah kak long, kami terus jerk balik ke damansara sebab keadaan mak yang kepenatan plus kesakitan yang di tanggungnya... Kesian mak, lesu wajahnya... Bulan ini sambutan hari ibu, tapi keadaan mak agak teruk jugak dari sebelum ini...

Ini Picca tahun 2011
Sambutan Hari ibu....

Lihatlahhh... Semua ibu-ibu..
Haku jer time ini solo molo lagi... 

Sampai jerk kat rumah mak terus baring.. Mungkin mak kepenatan semasa di hospital lagi.. mahu taknye berjam-jam menunggu giliran... Namapun kerajaan.. Dh tentu ramai org... heheheheee.. Sedang lepaking kat ruang tamu, tetiba mak panggil masuk dalam bilik dia.. terkejut gak tetiba jerk... Rupanya mak minta haku potong rambut dia sampai pendek.. Dengan spontan haku ambil  gunting.. zasss...  zaasss... zasss... Siap sudah rambut ranggi mak.. hehehee... Pas gunting rambut mak, abah pulak turut minta potong rambut dia.. dan last kali si fatin jugak potong rambut dia... Haku boleh buka saloon gini... Hehehe... Boleh masyukkkk!!

Selesai memotong rambut, abah ajak beli tilam spring untuk dalam bilik dia... Dah lama dia nak beli tapi takde siapa yg sudi nak bawa gi cari tilam yang macam mana dia nak.. Akhirnyaaa keinginan tilam baru ditemui terus beli tak sampai 2 jam tilam dah sampai ke rumah... done! done! done! and done!

Bersyukur sangat sebab haku mampu penuhi apa yang mereka inginkan... Cuma 1 perkara lagi yang perlu haku penuhi iaitu Mak mahupun Abah meminta haku membawa mereka ke Klinik Kerajaan untuk buat medical check up kencing manis, darah tinggi n kolesterol  mereka... InsyAllah... Moga Allah swt memberi ruang untuk haku memenuhi permintaan mereka... AMIN...

Tamat Sudah story semlm...

~N.D~


No comments: