Saturday, January 21, 2012

Musim Durian... ~ yummy....

Assalammualaikum........

Kembali lagi untuk share cerita.... Sebenarnya picca durian kat bawah tu dah lama nak upload... tapikan memandangkan network yang tak berapa nak ok tu yang tak terupload story ini... Kira dh basi larr kan.... So so larrr... Korang nak baca ke idak ke semuanya terpulang... Tiada paksaan.... heheheheee.....


Memang syokkk giler bila menikmati durian ini.... Dappppp........
Nanti Leenda sambung citer pasal Leenda wat kuih koci berinti durian....

Nexttttt sory.... :P

END

Friday, January 6, 2012

Ingin merasa begituuuu....

Assalammualaikum....

Dalam saat melihat kekawan gembira tetapi Leenda disini terasa amat sayu sekali... Kenapa eh? Mungkin hati dan perasaan ini ingin sekali merasa saat debaran bila menjadi tunang seseorang... Mengapa Tuhan menguji Leenda begini... huhuhu~~ Jeng Jeng Jeng... Topik yang tetiba sedih sedikit... heheheeee.... Memang sedihpun sebab kalau ikutkan En.Chubby sendiri dia tak mahu buat majlis bertunang.... Terus majlis kahwin katanya... Mahu tak touching perasaan Leenda bila En.Chubby buat keputusan begitu.... Hati perasaan ini terlalu nak merasa saat begitu.. Walau hanya sebulan ke, seminggu ke sehari ke cukuplah utk Leenda merasa seumur hidup Leenda.. Tak akan lah nak merasa 2-3 kali kot dalam kehidupan Leenda... Tol tak kekawan...

Nie Picca Lyn... (selamat bertunang dear)


Yang ni lak Jia (kwn paintballers dulu)

Alhamdullillah ke 2-2nya selamat menjadi tunangan org... Semoga kekal hingga ke akhir hayat kalian eh... Kaler fav Leenda lagi... Biruuuu.... Apapun andai diri ini dapat merasa seperti mereka alangkah hapinya Leenda.... Sekurang-kurangnya taklah kempunankan..???

~14hb Januari 2012 ini majlis perkahwinan Mohd Zaini (Jai) n partner
~22hb Januari 2012 lak majlis perkahwinan Mohd Ikram (Arm) n Lyyn....

Leenda mengucapkan Selamat Pengantin Baru, Semoga kekal abadi.... Amin...

~D.N~

Tuesday, January 3, 2012

Aksi Maisara.......

Assalammualaikum........

Wahhhh try to update lagi.... Syukur alhamdullillah kita bersua lagi untuk sama-sama shared cerita... Kali ini citer pasal ' Si Comel Maisara'... Leenda suka amik picca kanak2 sebab apa yang mereka lakukan semuanya sepontan berlaku tak perlu dipaksa ataupun disuruh, lagi-lagi mereka ini pandai bergaya dengan sendirinya... Macam Maisara ini walaupun agak tak dengar kata org dewasa tapi dia tetap comel...

Picca ini diambil semasa Keluarga Adik Bongsu Leenda dtg bersama Keluarga Mertua serta ipar duai dia sekali turut join... Ermmm.... Yang menariknya 'BABA' jugak yang keluarga Ongkos untuk membayar Makan Malam tersebut... Nasib baik lah Baba baru keluarkan Bonus dia... Semoga Tuhan melimpahi dan menambah rezeki Baba...Amin... (Thx Baba, pewutpun dah padat... hehehehe)


Sungguh tidak Leenda sangka begitu cepat betul masa berlalu... Sekarang Maisara dah berusia 3tahun (2012).. Cuma Leenda jer belum tiba lagi Jodoh & untuk mendapat Baby lagi... huhuhu.... Lihatlah Picca Maisara... Pandaikan dia bergaya???


Mcm mana tak nakal... Tgk tu sampai atas meja dia duduk... Padahal baby chair dah ada... Hissss Maisara nie.... Nak kena babab nieee....



Wajah dia tak ubah macam ibu dia masih kecik2 dulu... Fesyen rambut dia sebijik... Cuma kenakalan dia tak sama.... Sebab masa ibu dia kecik, banyak pemdiam n tak selasak ini...

Anyway semoga Maisara ini menjadi seorang kakak  n anak yang baik... Mudah2an amin.... 

Monday, January 2, 2012

Berat Untuk SEMUANYA~~

Assalammualaikum....

Banjour~ (hai)... Kembali semula setelah beberapa Leenda mendiamkan diri... Hari ini & semlm Leenda tak berapa nak happy bcos ada garis-garis pertengkaran & pergaduhan bersama En.Chubby ini... Aduhaiiii berat sungguh bahu ini memikul masalah yang BAGI En.Chubby ini tak beberapa besar lah tapi BAGI Leenda ianya amat bermakna dan ianya melambangkan siapa sebenarnya Leenda ini disisi diri En. Chubby... Huhhhhh.....

KEPERCAYAAN~
Perkataan inilah En.Chubby ungkapkan pada Leenda pagi ini... Kalau betullah En.Chubby letakkan kepercayaan dia pada Leenda mengapa En.Chubby sendiri tak bagitahu tentang hak peribadi dia??? Kalau difikirkan kembali tentang 'Kepercayaan' ini En.Chubby sendiripun tak mempercayai Leenda.. Dan dia sendiri membuat andaian & tuduh Leenda mempunyai Akaun FB ke-2... Sungguh tak sangkakan dia mampun berkata begitu.... Sedangkan Leenda hanya Log in FB anak sedara Leenda iaitu Along Faris ->> Klik SINI ... Korang tgk lah sendiri okie...

PERMINTAAN~
Dulu ada jugaklah En. Chubby ini minta Leenda sesuatu kebaikkan hubungan kami.. Permintaan En. Chubby ini memang berat untuk Leenda lakukan... Bukan Leenda EGO tapi tahukah En.Chubby diri Leenda ini terluka dengan apa yang pernah mereka menyatakan Leenda dan meletakkan hukum hakam tentang diri Leenda... Luka, sedih masih ada didalam jiwa Leenda.. Pernahkah En.Chubby memahami apa yang Leenda lalui selama ini??? En.Chubby menyalahkan Leenda keras hati kerna tak mahu berbaik ngan sahabat dia yang 1 itu... Moga En.Chubby akan faham apa yg tersirat dalam hati Leenda... Mudah2an... Amin...