Thursday, June 30, 2011

Sebulan Sudah~~


~Assalamualaikum wbt~

Kembali cerita lagi... Ermmm... Hari ini dah pon masuk 30hb June... So maknanyer hari ini merupakan hari yang terakhir untuk bulan 6 dan hari ini jugak hari terakhir wat antara pertengahan tahun.. Kejap jer masa berlalu.. Tahu-tahu jer Fina dah hampir Sebulan berkhidmat disyarikat Kumpulan Protection Sdn. Bhd. Sebagai Pembantu Kerani Kewangan... Syukur Alhamdullillah Fina dapat sesuaikan keadaan walaupun bidang kerja Fina sebelum ini tak banyak persamaan dengan kerja Fina yang baru ini... Kalau nak ceritakan apa yang berlaku ttg fina sekarang ini banyak juga dugaan yang fina hadapinya.. Nak ngan tak nak Fina kena akui bahawa hubungan kami telah berakhirrr.... Mungkin telah tersurat bahawa Fina telah kehilangan Cinta Fina yang selama ini Fina bajainyaa dengan penuh kasih dan sayang.. Takde siapa yang mengduga dia berubah hati begitu cepat sekali.. Apapun Fina mendoakan hubungan mereka akan berkekalan hingga ke jinjang pelamin...... amin...

Now Fina single kembali... Hubungan Fina hanya boleh bertahan 2bulan jerr... Wahhhh!!!!! Pecah rekodddd... Dalam sejarah dalam kehidupan Fina inilah 1st time terjadi.. Nak bangga leh tak? hehehehe... Kerja Gila.... hahahah... Mungkin dah tersurat yang telah ditetapkan dalam kehidupan Fina bergini... Yang penting Fina telah dapat terima apa yang berlaku... Syukur Alhamdullillah Fina okieyyyyy.... Hati yg touching heart tu dah kembali pulih walaupun bukan 100%... Sekurang-kurangnya Fina sedar bahawa sayang n cinta pada manusia tiada yang kekal abadi... Melainkan kasih, sayang n cinta pada yang 1 ( ALLAH SWT ).... Fina terleka dengan bukan milik Fina... Mudah2an Fina dapat kembali pada landasan yang betul.... amin..

*************
.....cerita ku lagiii.....

Monday, June 27, 2011

Sharingggggg Picca~

~Assalamualaikum wbt~

Salam penghujung Juneeee... Kejap jer masa berlalukan... Tahu3 gaji dah keluarrrr... Masyukkk!! ahaksss... Tu bagi mereka yang kerja dibawah naungan kerajaan larr.. Bagi yg berkhidmat di syarikat swasta mcm Fina ini sendiri mahu ingat erkkk..... hehehee... Nak cerita pepanjangpun mood belum ada lagi... Apapun korang layan jer lah picca kat bawah ni eh...

nie picca ragam Amirul Aiman~

ini lak Picca Chubby ngan Mirul...
(chubby skg dh tak beberapa Chubby dah.. :P)

Nie Amirul Ngan Kakak dia Aida... Sama2 budak nakal...

Ni picca aksi mirullll...........


~zassss~

*************
Cerita Surfina

Saturday, June 25, 2011

Outing 25 June~

~Assalamualaikum wbt~

Kembali lagi... Cerita jejalan lagi... heheheee.... Suka amik picca sekarang ni... Almaklumlahhhhh D3100 Nikon.. Ahaksss... Picca yang Fina snap ini pun just suka suki jerr sbb suka tgk gelagat Amirullll.... Geram jadinyaaaa...






Nie jer leh upload... Coz Fina nak upload semua tak dapat larrr... nanti penuh ngan picca jer.. hehehe..
Apapun korang enjoy eh ngan picca yang ada lam blog nie... Jgn lupa sudi2 larr komen apa yang patut..
luv u all.. Muahzzz...

**********
~Cerita Surfina~

Friday, June 24, 2011

Selamat Ulang Tahun Kelahiran...~

~Assalamualaikum wbt~

Kembali lagi... Cuma mengisi masa yang tak beberapa nak ada peluang.... Rindu sebenarnya utk berkongsi cerita bersama teman yang setia untuk berkongsi kisah suka dan duka bersama... Apapun Fina berasa sungguh bertuah malam semalam kerna dapat berkongsi hari yang bersejarah wat kak ipar Fina... Selamat Ulang Tahun Kelahiran wat Siti Noraziah... Semoga Panjang Usia n Sentiasa Sihat Selalu lorrr... hehehehe... We luv u... okieeee?






sambut di Restoran Nailis Place at sentul... Thank u so much to my brothers yang sudi membelanjer kitorg semua..... Ahaskksss.... :)

Apapun Sharing is Caring...
Alwayssss 4ever!!

**********
...Cerita Surfina...

Thursday, June 16, 2011

Berubah (OST Nora Elena)





Tentu semua yang minat gilerrr citer NORA ELENA ini layan drama ini petang tadi.. Al-maklumlah episod terakhirrrr... Fina tak beberapa follow coz Fina sibuk urusan peribadi Fina.. Pada permulaan drama ini Fina sempat gak lah layan citer ini... Kemudian tak dapat follow habis sampai kesudahannya drama ini... Lagu ini Fina suka dengar.. Mempunyai maksud tersendiri dalam kehidupan Fina.. Makan dalam kata orang... Ahaksss... Apapun yang tersurat mahupun yang tersirat semuanya telah Allahswt tentukan untuk Fina sejak azali lagi... Yang penting Fina perlu berusaha untuk ke arah kesempurnaan... Insyallah..... Amin..


Apa lagi layanzzz larrr...

*************
~Sayonara~

Wednesday, June 15, 2011

Cuba bertahan.... Insyallah...

~Assalamualaikum wbt~

Tak terduga semuanya dah berlalu semiggu lalu... Sedih + sayu hati ini... Perasaan ini masih begitu dan sedang mengubati luka yang ditinggalkan dihati ini... Apapun Fina bersyukur sebab kerjaya Fina sebagai Asst. Account ini telah membusykan diri Fina dan dapat Fina lupakan perkara yang sering wat Fina touching... heheheee... Touching ker???? No komen lah...

KUMPULAN PROTECTION SDN.BHD. <--- (Clik disini)

Itulah syarikat tempat Fina mencari rezeki.. Tak sangka lak sungguh mudah Fina dapat ganti kerja yang paling dekat sgt dari rumah Fina... Alhamdullillah... Mudah2an Fina akan kekal lama disitu... Amin.. Office mate pong okie sangat... Ms. Chin nama dia, good mate dan tak lama lagi dia nak bersalin anak yang sulung.. Fina dah dapat rasakan tekanan bila Ms. Chin cuti 2bulan.. Maknanya penghujung bulan pose kot Ms. Chin baru start kerja... huhuhu... Redha jer larrr... Our Head lak Ms. Teng.. Setakat ini takde maki hamun yg dikeluarkan dr mulutnya tapi dia suka bg kerja yang banyak2 kali Fina kena wat.. Padahal Ms. Teng ini boleh bagi kerja tu serentak... Macam nak prepay payment cek supplier, pagi Fina dah key in to sistem n tengahari Fina dah siapkan semuanya alih2 petang Ms. Teng bagi yang lain lak suruh prepay cek utk supplier lain lak.. huhuhu... Ms. Chin kata our head ini mmg suka wat kerja mcm tu... Bikin susah bak kata Ms. Chin... Fina apa lagi yang boleh buat senyum jer larrr... heheheheeee.... :')


Picca lama lol



Apapun nanti kita sembung lagi erk... Fina nak berehat n nak kumpul tenaga tuk kerja esok...
Assalammualaikum... Sayonara frenzzz... Lap u all... :)

********
...End Story...
~Cerita Alya Surfina~

Sunday, June 12, 2011

Today Story ~ Mood Malasss~

~Assalamualaikum wbt~

Moshi Moshi..

2nd Cerita... Entah mengapa mood hari ini rajin mengemas n rajin mengemop lantai... Tapi yang malasnye Fina takde mood nak kuar gi jejalan mana2... Nak gi GYM pong hilang entah kemana... Adakah peristiwa itu Fina tak leh nak lupakan... Adakah Fina dalam keadaan sedih.. Susah nak Fina luahkan dan berkongsi bersama dengan sesiapapun.. Fina nak berkongsi dengan teman Fina sorang ini tapi perlukah dia mengetahui tentang apa yang Fina sedang alami... Susah sebenarnya nak luahkan, buat masa ini biarlah ianya sebegitu... Ianya tetap dan telah terjadi...

Hari ini adik (are-cu) balik ke rumah... Tiada apa yang menarik just snap2 picca Maisara larrr... Adik adda pong ada skali... Yang pasti mereka berdua bawak Mak & Baba ke kenduri di Manjalara... Fina tak turut sekali sebab Fina kehilangan mood s0 Fina duduk kat umah diam2 larrr...

Nie dia hasil D3100

... Picca Fatin ...



...Nie lak Picca Maisara...




Korang layan lah erk.... Fina nak cau dulu coz no mood lagi... Ahaksss

~Sayonara~

************
Cerita Alya Surfina

Cerita Semalam...~

~Assalamualaikum wbt~

Salam Penghujung minggu... Waaaa sudah penghabisan hari ahad sudah, rasa macam tak puas jer kan berehat.. Fina rasa mode malas dah timbul dah... Tolong2... Siapalah yang boleh wat hari Fina ceria kembali.. Sehari dua mood Fina betul-betul takde.. Apa yang Fina lakukan semuanya tak ikhlas ingin melakukan... Semua dalam keterpaksaan.... huhuhu... Apa yang sedang Fina alami ini? Adakah kemurungan akan menjelma dalam kehidupan Fina yang akan datang... BOSAN.. Ermmm... Mmg Fina bosan... Ahaksss.... Apapun Fina rasa tertekan cikit lar bcos Mak Fina tu yang wat mood Fina hilang... Mujurlah Fina mengawal perasaan nak marah dan mengamuk tu kalau tidak dah lama dah Fina wat Mak Fina terasa hati ngan kata2 Fina... Hhuhuhuhu... Moga Allah swt memberikan Fina sikap penyabar pada hari-hari yang akan datang... AMINNNN...

Semalam Pertunangan anak buah Fina yang bernama Shida... Ini dia picca dia... Apapun Sharing is Caring... Apalagi LaYanzZ


# Selamat Bertunang Shida semoga berkekalan sehingga akhir hayat kalian...
P/s : Jaga berbaikkkk.... Setahun tu.. Ahaksss

********
~Cerita Alya Surfina~

Tuesday, June 7, 2011

Next Request.... ~_~

~Assalamualaikum wbt~

Kembali bercerita... Hari ini Fina ada perkabaran yang sedih tapi buat masa ini Fina tak rasa nak berkongsi lagi... Insyallah kalau Fina dah bersedia untuk bercerita akan Fina cerita segalanya... Tunggu erk.. Masanya akan tiba jua... Cerita hari ini kat opis hari ini agak sibuk sikit al-maklumlah Finakan Accounts Assistant (amik ko jawatan fina) faham-faham jer lah kalau kerja kat Account Dept. dah tentu selalu busy... Tapi Fina bersyukur sangat kerana Fina dapat pengalaman baru di tempat kerja baru.. Lagi 1 Fina happy sangat2... Itu yang penting bila berkerja sesuatu tempat... betul tak kekawan...? hehehheeee

New Request untuk tahun ini... tetttttttttt~ hehheheheeee

Nie diaaaa...



Ni semua kes sebab bershopping sakan ngan Kak Teh tempoh hari... Dh teruja giler ngan kasut ini... uwaaaaa... minat gilerrr... Sabar2 Parkson tu tak gi mana-mana... Insyallah ada rezeki Fina akan rembat kasut ini.. Harap2 ada lagi larrr... Ahakssss..... :P


##########
~Happy Ending~

Monday, June 6, 2011

~June Freedom~

~Assalamualaikum wbt~

Syukur alhamdullillah... Salam hari isnin wat teman yang Fina cinta dan kasihi... Hari ini genap seminggu 'Alif' berada disana tanpa calling Fina disini... Windu ngan suaranya, sedih kerna semakin hari Fina dapat rasakan kami semakin jauh... Hanya mampu menanti sesuatu yang Fina sendiri tak tau kemana kesudahannya... Adakah ini lah pembalasan tuhan kerna Fina melukakan hati insan yang menyayangi Fina..? Apapun Fina mohon maaf pada insan tersebut... Apapun kami tetap sahabat hingga akhir hayat kami... Insyallah... Hanya keizinan NYA sahaja kami akan terus bersama.... :)

~Cerita Surfina~
Dalam kesedihan dan kesayuan hati ini dengan keizinan Allah swt, benda yang selama ini Fina inginkan akhirnya tercapai dapat dimiliki.. Syukur alhamdullillah Fina dapat hadiah besday awal dari Sponsor Kak Teh, Mak & Baba... Iaitu NIKON D3100... Yuppiiii.... Fina hapiiiiii sangat2... Apa lagi snap2 larrr...

Nie lah hasil snap Fina..




~Wan Fatin Nadhirah~


*********
~END~

Zivilia ~ Aishiteru ( Super HD Video Clip )


menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
Saat kuharus bersabar dan terus bersabar
Menantikan kehadiran dirimu
Entah sampai kapan aku harus
Menunggu sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
Hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
Kadang kuberpikir cari penggantimu
Saat kau jauh di sana

Walau raga kita terpisah jauh
Namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
Dan rasa kan a... a... ku
Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
Terhapus ruang dan waktu
Percayakan kesetian ini
Pada ketulusan ai... ai... Aishiteru

Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
entah penantianku takkan sia sia
Dan berikan satu jawaban pasti
Entah sampai kapan aku harus
Bertahan saat kau jauh di sana rasa cemburu
Merasuk ke dalam pikiranku melayang
Tak tentu arah tentang dirimu
Apakah sama yang kau rasakan

Reff:
Walau raga kita terpisah jauh
Namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
Dan rasa kan a... a... ku
Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
Terhapus ruang dan waktu
Percayakan kesetian ini
Pada ketulusan ai... ai... Aishiteru

Brige:
Saat kusendiri pikiran melayang terbang
Perasaan resah gelisah jalani
Kenyataan hidup ini tanpa ghairah
Ou... o...
Lupakan segala obsesi dan ambisimu
Akhiri semuanya cukup sampai di sini
Dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
Kumohon kau kembali

Kimi ga tooku ni itemo
Kino omoi ga tsunagaru kara
Shinjiteru yo, shinjiteru yo

Walau raga kita terpisah jauh
Namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
Dan rasa kan a... a... ku
Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
Terhapus ruang dan waktu
Percayakan kesetian ini
Pada ketulusan ai... ai... Aishiteru

Sunday, June 5, 2011

~Selamat Pengantin Baru Kak Ani~

~Assalamualaikum wbt~

Salam hujung minggu.... Syukur alhamdullillah majlis perkahwinan Kak Ani bersama pasangan semuanya berlangsung seperti yang telah mereka rancangkan... Harapan Fina moga perkahwianan mereka hingga ke akhir hanyat mereka berdua... Allah swt, kau tetapkan iman mereka dan kau satukan hati mereka hingga akhirhayat mereka... Amin....

Selamat pengantin wat kak ani & pasangan...
Semoga Bahagia hingga akhir hayat kalian... Amin..

Picca wit mak tersayang... luvv u so much..!!

~Pasangan Bahagia... Noradnan & Noraini~
Sweety & Happy Family

Berdiri : Kak Long, Fina, Kak Teh & Adeq Cik..
Duduk : Abg Nan , Baba (luv u), Daud & Fatin (dipangku)

bersama-sama mak andak, sepupu sepapat & anak saudara