Tuesday, March 9, 2010

Apa Makna Cinta Pada Diri Korang....


"Cinta pada bunga, bunga akan layu,
Cinta pada harta, harta akan punah,
Cinta pada manusia, manusia akan mati,
Cinta pada ilahi akan kekal abadi."

Seronokkan bila diri kita dilamun cinta.. Bahagia saat itu yang kita rasakan... Tahukah korang apa tu CINTA..? Apakah maksud CINTA bagi diri korang... Adakah Cinta ini mampu buat diri korang sentiasa gembira? Bagaimana pula dengan Cinta yang tak ikhlas, hanya waktu senang sahaja..? Tapi ada ke Cinta macam tu..?? Semuanya penuh dengan tanda tanyakan... Sinleen sendiri masih mencari apa itu makna dan erti Cinta...
CINTA - Tak boleh melihat dengan mata kasar tetapi boleh merasai dengan perasaan... hmmm betul ke..?? Ada jugak orang menyatakan
hanya org yg tau erti cinta dpt memiliki cinta yg sebenar.. Bagaimana untuk mencari erti Cinta dan kita tahu Cinta itu Cinta sebenar..?? Terlalu sukarkan untuk mencari jawapan...

Sesungguhnya Sinleen mencari CINTA yang berkekalan di akhirat.... Cinta pada ALLAH swt... Cinta pada agamanya.... Sinleen amat bersyukur kerna dilahirkan dalam agama islam... Sinleen sendiri telah jauh dari apa yang telah selama ini Sinleen telah lakukan... Masih ada ruang untuk Sinleen membetulkan keadaan... Moga dengan keinsafan dalam diri Sinleen hari ini akan terus tersemat... Mudah-mudahan... Amin...

Ya ALLAH swt, Jika aku jatuh cinta,
cintakanlah aku pada seseorang yang melabuhkan cintanya padaMU,
agar bertambah kekuatanku untuk menyintaimu....


"tiada insan yang dilahirkan sempurna di dunia ini tetapi berusahalah ke arah kesempurnaan"

Duta Feat Baizura Kahar - Cinta Antara Kita.mp3


Duta:
Sejak dari dulu
ku menyintaimu
kau tahu begitu namun kau berpura
ku masih teringat kau peluk diriku
yang telah membuat ku menyintai mu

Sudah berapa lama
diriku ini
tak bertemu mu
mungkin ku harap jua
kau merindu ku
sebagaimanaku rinduimu

Duta:
Cinta antara kita
tiada penghalangnya
walau akhir usia
ku menyinta dirimu
ku hanya menunggu mu
menyata kau cintaku
ku kan berjanji
menyintamu syg….

Baizura Kahar:
Setelah kau pergi jauh dari sisi
tiada ku cinta selain dirimu
ku ingin bersama dgnmu selamanya
walaupun sehingga ke akhir nyawa
mungkin kau tak mengerti
maksud ku dulu pada dirimu
kiniku kan menyinta dirimu itu sehingga ke akhir waktu

Baizura Kahar:
cinta antara kita
tiada penghalangnya
walau akhir usia
ku menyintai dirimu
ku hanya menunggu mu
menyata kau cintaku
ku kan berjanji
menyintamu sayang….

Duta:
sudah berapa lama
diriku ini
tak bertemu mu

Baizura Kahar:
mungkin ku harap jua
kau merindu ku
sebagaimanaku rindumu

Duta:
Cinta antara kita
tiada penghalangnya
walau akhir usia
ku menyinta dirimu

Baizura Kahar:
Hanya menunggu mu
menyata kau cintaku
ku kan berjanji
menyintamu sayang….

Duta and Baizura Kahar:
cinta antara kita
tiada penghalangnya
walau akhir usia
ku menyintai dirimu
ku hanya menunggu mu
menyata kau cintaku
ku kan berjanji
menyintamu syg…
ku kan berjanji
menyintamu syg...


Duta Feat Baizura Kahar - Cinta Antara Kita.mp3

Monday, March 8, 2010

KeNaNGaN DaLaM KeHiDuPan DuLu n SeKaRaNg..

Citer Movie yang Sinleen tgk ngan Chubby....
"solomon kane"

Sedang berehat sambil mendengar Chubby ceramah... hikhikhik


Together 4 ever..... :D

Salam wat teman yang Sinleen sayang... hehehhe... Cerita untuk kali ini lain dari lain apapun sinleen rasa bersyukur sesangat walaupun dalam keadaan tak berapa sihat sinleen masih lagi mampu pergi ke pejabat dan masih larat lagi updatekan kenangan yang menjadikan memorie dan sejarah buat sinleen...

1st sekali story ini berkenaan kekawan sekolah sinleen... hmmmm.. sinleen gembira sesangat dalam minggu ini, sebab sinleen dapat balik berhubung dengan kekawan sekolah sinleen dulu kali... 10tahun lamanye sinleen lost contact dengan diorang... Salah sinleen sebab masa habis jew belajar sinleen n family terus berpindah ke Kuala Lumpur.. Masa tu sinleen takde handphone untuk hubungi mereka.. Nak menulis surat lak kurang berminat.. hehehe.. Tapi alhamdullih sekarang sinleen dah dapat alik berhubung ngan mereka... Apa-apapun Sinleen amat merindui mereka... :(

2nd story bercerita tentang outing semalam dengan chubby... Peristiwa yang sedikit mencuri hati sinleen ngan gelagat chubby bila ternampak xgf dia... hehhehe.. Sebelum sinleen n chubby menonton movie jam 2.30petang di TGV one utama, kami jejalan sambil window shopping kat area ctu tak sangka lak chubby leh ternampak xgf dia (sedang berdiri dengan 2-3 orang gadis cina... Mula-mula sinleen terasa hati gak ngan chubby sebab chubby terlalu excited melihat xgf dia... Sampaikan chubby berpusing 2-3 kali ditempat xgf dia berdiri... Sinleen ada mencadangkan pada chubby agar bertegur sapa ngan xgf dia untuk bertanya kabar antara mereka (walaupun pada hakikatnye sinleen akan terasa hati sikit larr nanti..). Ternyata chubby tak bertegur sapa dengan xgf dia, sinleen tak tahu mengapa chubby tak bertegur sapa adakah kehadiran sinleen bersamanya membuat chubby tak selesa... Apapun sinleen tak pernah melarang pergaulan chubby dengan mana-mana gadis yang dia berkawan asalkan dia tahu batasan hubungan mereka... Disebab peristiwa itu sinleen dapat gak melihat gambar album chubby dari zaman kanak-kanak hingga zaman tamat pengajian dia... Memang best sangat melihat gambar chubby time tuh....

Buat abang tersayang : Sinleen terasa bahagia berada disisi mu... Moga hubungan kita akan berkekalan.... AMIN...

Wednesday, March 3, 2010

Diriku TerHaru....


Buat pertama kali Sinleen menerima hadiah dari seorang lelaki..
Seramai kekawan lelaki yang pernah aku kenali ini lah kali pertama seorang lelaki memberi aku sebuah buku bacaan bagi untuk aku menambahkan ilmu didada dan dalam kehidupan.. Aku sebenarnya gembira akhirnya insan ini boleh aku berlindung dan memerlukan tunjuk ajar tentang kehidupan yang penuh dengan kesesatan...

Apapun Sinleen ingin mengucapkan terima kasih atas keikhlasan memberi sesuatu yang cukup bermakna dalam kehidupan Sinleen... Moga sifat murni yang ada pada dirinya akan berkekalan sehingga hujung nyawa... Amin...