Saturday, June 27, 2009

Taman Gelora Event 3 at Kuantan, Pahang

Taman Gelora, Kuantan Pahang..


MALAYSIAN NATIONAL PAINTBALL LEAGUE 2009 (cycle4)


Hari ini Jumaat 19 Jun 2009, aku bangun awal jam 5.15pagi mandi awal dan kemudian aku kejutkan caren, mira & Lyn (partimer NPL) akan ikut aku ke kuantan awal pagi itu. Selesai je masukkan barang ke dalam Avanza, aku gi kepong dulu rumah Mr.Seng jemput seorang lagi pertimer yang akan ikut aku pagi itu. Sementara tunggu Bos Wong sampai aku susun barang milik 'Bobo'.. Tak sampai 3minit Bos Wong muncul di rumah Mr.Seng.. 2org dari kereta aku iaitu Lyn dan mira terpaksa aku transfer ke kereta Bos Wong, manakala yang berada dalam kenderaan yang aku bawa adalah Caren dan Bobo.. Macam biasa aku akan memesrakan diriku dengan Bobo.. Itulah selalu yang akan aku lakukan setiap kali new partimer yang ikut aku ke event MY-NPL... Hmm... mmg seronok sekali sekala kalau outstation... Sekurangnya tak aku sentiasa terperuk dalam opis.. >_<

Peristiwa hari pertama aku disitu yang tak dapat aku lupakan adalah memorie yang membuat aku berasa sangat teruk dengan sikap aku sendiri. Aku benar-benar kecewa dengan apa yang telah aku lakukan.. Dan aku sendiri tak dapat nak memaafkan apa yang telah aku lakukkan sehingga melukakan hati seseorang yang telah aku kenal lama dan selalu membantu aku dalam apa jua keadaan. Mesti korang tertnya apa sebenarnya telah aku lakukan sehingga aku berasa sedemikian.. Petang selepas jam 3 petang lebih kurang laaa, datanglah beberapa org permain untuk mengambil kad ID permain di kuanter kami. Seingat akulah, aku telah mencetakkan kad ID permain tersebut dan meminta 'Teman sekerja aku itu mencari ditempat yang telah disediakan.Nyata dia tidak mencarinya terlebih dahulu dan meminta aku mengeluarkan kad ID yang baru, aku membuka folder team tersebut dan ternyata aku telah membuatnya, dan secara tidak aku sedar yang aku menegur dia dengan nada yang tinggi.. Aku sendiri tak pasti mengapa aku mesti mengeluarkan nada sebegitu. Tak lama kemudian aku memohon maaf kepada 'TEMAN' tersebut.. Jam 7lebih 'Teman' tersebut minta diri kerna ada perjumpaan. Aku benarkan dia pergi sebab Ct Mardiyah ada di sebelah petang. Tak lama 'Temanku' pergi, dia hantar sms pada aku, dia menyatakan bahawa dia terasa hati kerna aku meninggikan suara di hadapan orang. Aku akui yang aku silap, aku reply kembali sms dia yang aku benar-benar kesal dengan apa yang telah aku lakukan sehingga dia terasa hati dengan sikap ku. Berulang kali aku memohon maaf atas apa yang berlaku. Kejadian ini akan aku tidak ulangi kembali.. Biarlah dalam keadaan penat sekalipun. Cukuplah aku telah buat 'Teman' aku terasa..



2nd Day (20.06.2009 - Sabtu)


sempat posing kt tepi pantai...

Seperti biasa bangun awal jam 5.30pagi, selesai aku mandi aku kejutkan wawa dan kemudian Emmy. Setelah kami siap, kami berkumpul di kereta azvanza dan gerak dari Hotel jam 7 pagi. Pagi tu agak sibuk gak sebab ramai gak pemain baru yang perlukan kad id utk masuk tempat khemah permain sebelum pasukan dipanggil masuk. Sebelah tengahari kuanter pendaftaran dan kad id agak kurang sibuk dan aku lepaskan Ct Mardiyah yang handle kuanter. Petang tu aku sempat lagi berjalan-jalan di tepi pantai yang ada disana, rasa tenang sahaja selepas penat seharian berkerja. Sementara tunggu wawa, bobo dan Lyn selesaikan keja mereka, aku mengambil kesempatan ini untuk melihat keindahan yang TUHAN kurniakan bersama Ct Mardiyah. Sungguh indah sekali, saat itu aku benar rasa ketenangan di dalam jiwaku. Tetapi hanya 1 perkara yang masih belum aku rasa selesai. Peristiwa semalam masih aku tak dapat aku lupakan. Aku berjanji kejadian semalam tak akan aku buat lagi. Jam 6.45petang aku dan mardiah kembali ke kawasan padang paintball. Aku lihat wawa telah menunggu manakala Bobo n Lynn sedang kemas barang untuk tutup kuanter pembelian. Setelah selesai aku dan yang lain-lain gerak balik ke hotel. sebelum tu aku sempat mitak bos duit untuk makan malam dan duit gie menonton movie.


Ct Mardiyah, Wawa, Bobo & Emmy.. (aku?? tgh ambik gmbr diorg daa)


Ni dia citer yang kami menonton malam tu...


Last Day
Berdiri : Lyn dan Leenda
Duduk : Bobo, Emmy dan CT Mardiyah...

Petang tu selesainya penyampaian hadiah, aku dan yang lain kemas-kemas barang untuk dibawa pulang ke KL. Jam menunjukkan 5.45petang, aku akan gerak pulang ke KL malam ini jugak memandangkan Wawa, Abg Din dan Abg Farouk masing-masing kerja esok pagi. Manakala Lyn dan Bobo pulang bersama Kok Eng. CT Mardiyah lak balik esok pagi bersama Abg Pian dan Caren pulang menaiki bas. Aku sendiri tak kisah kalau diorang sendiri yang tentukan dengan siapa diaorang nak balik. Dalam perjalanan kami sempat singgah kat termerloh untuk malam malam. Selepas itu kami teruskan perjalanan kami menuju ke Kuala Lumpur. Keluar tol gombak, aku hantar Abg Din di pejabat dia area cheras. Selepas menghantar Abg Din, aku terus balik ke rumah. Memandangkan aku rasa penat sangat. Letih giler... Alhamdullilah aku selamat sampai tempat yang ditujui. Sampai je rumah aku mandi dan terus tido..

Terima Kasih pada kekawan....

Friday, June 12, 2009

Damai Laut....

Bersama kakak aku

Bersama dengan anak-anak kakak aku

Salam buat teman semua... hari ini macam biasa aku pergi ke opis seperti biasa... Minggu depan aku start sibuk dengan NPL event 3 di padang gelora, kuantan pahang. Dengan Imatec Service keluar buat penyelenggaraan PLKN.. Hmmm... bertambah sibuk laa aku. Hari ini aku kerja 1/2 day je sebab aku akan ke perak Vacation di Hotel damai laut. Sesuatu yang tak aku plan, ini pun disebabkan akak Fiza ajak aku temankan dia bercuti disana. Inipun disebabkan suami dia tak turut sekali. Tepat jam 1pm aku tukar kereta Avanza dan terus gi umah mak untuk jemput mereka.

Kami berlima iaitu aku, akak fiza dan 3 orang anaknya bergerak jam 3lebih laa... Sebelum aku meneruskan perjalanan aku, aku sempat minta ampun ngan Baba and mak manalah tahu perjalanan aku ini tak sampai ke tempat ditujui.. Kurang sikit akupun dosa. hehehe... Ngarut je aku ni, entah apa-apa yang aku fikirkan.. Setakat perjalanan kami semua selamat sampai disana. Aku singgah di perhentian tapah, perak dan sambung semula perjalanan ke Damai Laut. Kami selamat sampai di Damai Laut jam 7.45mlm.. Syukur alhamdulillah.. Aktiviti malam tu hanyalah makan malam di hotel sahaja, takde aktiviti lainpun coz aku sendiri keletihan sebab memandu seorang sepanjang perjalanan. Akak aku bukan tak boleh bawa tetapi aku cuma rasa adalah tanggungjawap aku untuk membawa mereka sampai ke tempat yang ditujui..

Aktiviti hari ini 17 jun 2009, akak aku bersama anak-anaknya mandi swimming pool manakala aku tido sampai jam 9.30pagi.. hehehe... Malam tadi aku tak leh lelapkan mata coz uncle izham dalam perjalanan ke kelantan tempat kelahirannya, atas dasar persahabatan aku dengan dia aku minta dia telephone aku sepanjangan perhentian dia dan minta dia col setelah sampai di kampung dia. Aku kenal dengan Uncle Izham ini melalui chat room, usianya 38tahun dan mempunyai 2 cahaya mata hasil dari perkahwinan dia bersama ex-wife dia. Tetapi anak-anak dia berada dalam jagaan ex-wife dia, apa yang aku simpati pada dia adalah ex-wife dia tidak membenarkan dia mengambil anak-anaknya untuk pulang ke kampung setelah persetujuan dia membawa pulang ke halaman kampungnya untuk bercuti. Perpisahan dia dan ex-wife dia tak pula aku ambil tahu. Aku bukannya jenis ambik tahu tentang kehidupan seseorang, tapi cukuplah sekadar ambik berat sebagai sahabat. Lebih-lebih tu tak mungkin.. Setelah akak aku dan anak-anaknya balik bilik, aku membawa mereka jalan-jalan ke port lumut. Makan tengahari kami ada KFC, dan membeli belah disana. Banyak jugaklah akak aku shopping. Maklumlaa suami dia tidak turut serta kali ini. Dapat la dia buat apa saja. hehehe... Selepas tu aku membawa mereka bersantai di Teluk Batik sampai la jam 6.45petang.

Wednesday, June 10, 2009

Siapa Yang Curang???

Juliana : "Abang Mie... Jom la datang rumah.... saya rindu la.. lagipun suami saya pergi oversea tadi.."

Helmi
: "baiklah malam esok abang pergi tau... nanti pandai la abang tipu isteri abang tu.."

Juliana
: "Oh ya.. sebelum datang esok.. abang cukur misai kasi licin dulu ye.. abang tahukan saya suka lelaki yg baby-face."

Helmi
: "Alamak... yang ni susah sikit.. isteri abang suka abang simpan misai ni nanti dia marah plak"

Juliana
: "Alaaa... abang ni nak jumpa saya ke tak nie?"

Helmi
: "oklah.. oklah.. Ana punya pasal.. apa saja abang sanggup"

Keesokan paginya, semasa Helmi hendak keluar untuk ke pejabat dia telah memesan kepada isterinya yang dia pulang lewat malam ini
kerana ada mesyuarat penting... dan di pejabatnya.. Helmi telah
mencukur misainya sampai licin..

Jam 4 pagi ketika Helmi balik ke rumahnya... isterinya sudah tidur... Dengan perlahan Helmi salin baju dan naik ke tempat tidur...tiba-tiba isterinya tersedar lalu meraba-raba wajah Helmi yang licin itu dalam kegelapan... dan berkata... "Kenapa kau tak balik lagi Jalil... kejap lagi suami akak balik...!!"

Tuesday, June 9, 2009

Kesilapan aku telah mengundang kelukaan dan kesedihan...

Pagi ini aku bangun awal walaupun aku tido lewat sangat jam 3pagi.. Sampai office dalam jam 8.45pagi, awal dari biasa aku sampai. Buka office, terus aku buat semakkan invoice n DO yang aku buat malam tadi.. Alhamdullillah... semuanya okey, tiada kesalahan yang aku buat.. Setelah aku selesai semak, aku serahkan Invoice n DO tadi kepada 'IJU'.. Sedang aku buat kerja 'LAN MUDTERKER' col aku, memberitahu aku yang dia dalam perjalanan ke office aku. Seperti selalu dia akan menghantar cek untuk pembayaran kotak pallet yang dia ambik minggu lepas. Tiba je LAN kat office aku, dia ajak aku sarapan pagi. Kebetulan aku belum makan apa-apa dari rumah tadi. Kebiasaan aku akan makan sebiji buah atau aku sendiri akan bungkus terlebih dahulu sebelum masuk office. Selesai je makan aku sambung wat keja.
Tengahari aku tak kuar makanpun, terlalu sibuk dengan kerja ada kat atas meja aku. Minggu depan lagi laa aku bertambah sibuk dengan 'MALAYSIAN NATIONAL PAINTBALL LEAGUE 2009' akan diadakan di Kuantan, Pahang. Minggu depan aku akan gerak ke Kuantan hari Jumaat pagi jam 6 kot. Itupun belum dibincang lagi ngan bos. Hehhehe... Aku sempat makan roti yang diberi teman sepejabat aku. Leh laa tahan sampai aku balik. Borak punya borak sambil buat keja dah sampai waktu balik. Memang tak sedarpun masa berlalu, begitu kejap sahaja... ^_^ Sebelum balik aku singgah beli air susu kat Spend Mart.
On d way aku balik aku dapat sms dari Firdaus, dia ajak aku keluar makan malam dengan dia. Hmmm... Rasanya baru sebentar tadi dia sms aku menyatakan bahawa isteri dan anak dia akan balik kampung selama 3 minggu mulai esok. Yang aku herannya, dia masih nak ajak aku keluar padahal dia ada waktu sedikit masa untuk luang masa dengan Family dia. Tidakkah dia rasa bahawa masa itu berharga bersama dengan keluarganya..?? Pada hal kami baru je makan malam bersama di Wangsa Maju semalam. Aku jadi kurang selesa bila kekerapan kami berjumpa sejak menjak ini.. Aku mulai risau andai ada perasaan lain yang akan muncul antara kami. Aku menolak dengan menyatakan apa yang sepatutnya. Tapi Firdaus seolah-olah tak boleh menerima hati yang terbuka. Macam2 dia sms pada aku.. Apa yang perlu aku lakukkan?? Perlukan aku menjauhi kehidupan dia sekali lagi...?? Entahlah...
Jam 08.00 malam aku dapat sms dari Kak Ipar aku, bertanya khabar aku disini. Kak Ct terlalu mengambil berat tentang aku disini, itu menyebabkan aku jadi rapat dengan dia.. Thank u so much Kak Ct... You are the best sister in law... Love u sokmo.. hehehhe... Pesanan sms dia yang seterusnya bertanyakan aku masih merajuk dengan Baba lagi ke..?? Seperti aku katakan sebelum ini aku tak merajuk tetapi aku benar-benar rasa jauh hati dengan apa yang terjadi.. Aku membalasnya menyatakan aku rasa jauh hati bukannya merajuk.. Selepas tu Kak Ct memujuk aku dan menyatakan ketiadaan aku pada hari Minggu baru-baru ini mengudangkan kesedihan dia hati Baba. Dia menyatakan Mak dan Kak Long ada menyatakan Baba menangis. Aku menyatakan bahawa menantu kesayangan dia ada boleh memujuk. Kak Ct menyatakan lagi bahawa mak marahkan diorang dan kebanyakkan yang ada di rumah hari itu sokong aku dan menyatakan aku tak bersalah. Bila aku mendapat sms menyatakan Baba menangis, hati aku sayu sangat.. Airmata ini jatuh meleleh ke pipi... Setelah lama airmata ini tak menitis.. Malam ini aku sedih sangat. Aku membalas sms Kak Ct menyatakan bahawa biar aku disini tanpa mengganggu kebahagian mereka disana... Aku redha segala kemungkinan mu TUHAN....
Selamat Hari Bapa..... BABA (SHAMSUDDIN BIN ABU BAKAR)
Moga baba sihat selalu tanpa anak mu yang jauh hati...

Monday, June 8, 2009

Aku Jauh Hati....

Semalam (ahad) seharian aku duduk kat rumah aje, malas nak keluar... Aktiviti aku hari ini pagi je aku terus masak mushroom sup (tin besar lak tu).. Tapi yang herannya aku boleh habiskan sorang-sorang... Kuat gak aku makan, macam ni ke kata nak diet.. Alamatnya makin naik laa... Pas makan aku macam berat lak badan ni, apa lagi lepak depan TV lar... Dah la aku tak mandi.. Bucukkan... Hehehhe.. Opssssiiii... Jangan bagitahu orang lain tau...!!! Rahsia kita. Selepas je racangan CSI Miami, aru la aku bangun dari tempat aku bertapa tadi, terus masuk bilik mandi. Selesai je aku mandi, aku terima pesanan ringkas (SMS larrr..) dari Adda (adik bawah aku) minta aku pulang ke rumah sebab dia nak belanja KFC. Sebenarnya aku nak gak balik, tapi apakan daya hati ini cukup terluka dengan Baba tentang peristiwa marahkan aku pasal gambar. Aku benar-benar terasa hati dengan Baba, seolah-olah Baba memihak kepada menantu dia dari anaknya sendiri.. Ialah siapalah aku ini berbanding diorang. Aku ini anak yang paling banyak buat onar dan buat jahat dalam rumah itu sebab itu baba lebih sayangkan menantu bongsu dia.. Takpelah Baba, linda tahu mana letaknya kepercayaan Baba sekarang.
Aku tak pulang rumah mak, biarpun apa akan jadi biarlah. Aku telah jauh hati sangat ngan baba, biarlah anak menantu kesayangan dia yang jaga. Aku sekarang malas nak libatkan diri, biarlah aku dengan dunia aku... Moga kehadiran diaorg dapat buat baba gembira dan senang kemudian hari. Kak Ct ada gak msg aku, tapi ternyata jawapan aku pada kak Ct tetap sama. Apa yang telah terjadi pada ku telah aku ceritakan pada abang andak dan kak Ct. Biarlah diorg tahu keadaan aku ketika ini dan saat ini, cuma dengan kak long saja tak sempat aku ceritakan. Aku takde kesempatan dan peluang untuk ceritakan apa yang telah terjadi antara aku dan baba, tentu dia hairan bila aku takde di rumah saat ini. Maafkan adikmu yang seorang ini akak. Hehhehe... Buat masa ini aku lebih tenang dengan keadaan sekarang, tanpa gangguan.



Rihana - Hatin' On The Club.mp3

Friday, June 5, 2009

Sakit hati.... >.<

Salam... Hari jumaat ini sepatutnya hari yang membuat semua umat dimuka bumi tersenyum menyambutnya dengan rasa bersyukur.. Bagi aku pula hari ini adalah hari yang cukup menyakiti hati dan perasaanku.. Awalan pagi je xbf (abang man) aku menelepon aku, mcm biasa la aku layan dia macam kawan2 aku yang lain. Tiada dendam dihatiku, takde sekumit hamapun rasa benci pada dia. Bagi aku yang berlalu tetap berlalu dan ianya tetap menjadi sejarah dalam kehidupanku yang lalu, hari ini dan hari akan datang akan mencipta sejarah dan kenangan yang baru dalam hidup aku. Panggilan dia tak aku nantikan hari ini, dia memohon untuk berjumpa aku hari ini bagi bersua empat mata antara kami. Aku setuju dengan permintaan dia ingin berjumpa aku tetapi tidaklah aku menyatakan setuju berjumpa dia jam 11pagi. Yang membuatkan aku naik radang, dia memaksa aku berjumpa dia awal jam 11 pagi dan boleh dia memberi arahan pada aku meminta aku keluar makan tengahari awal hari ni. Aku apa lagi terus naik angin laa... Dia ingin dia tu siapa, pandai-pandai je atur masa aku lak. Pada mulanya aku menolak secara baik dan meminta dia berjumpa dengan aku dalam jam 2petang selepas dia menunaikan solat jumaat. Dia tak setuju dengan cadangan aku dan terus memaksa aku kuar makan tengahari awal. Kalau dulu sewaktu masih bersama dia, boleh laa dia katakan aku ikut segala apa yang dia minta, tapi itu semua dah berlalu. Aku tak mungkin mendengar arahan dia lagi, bukan berdendam tapi aku tak boleh terima arahan dan kehendak dia lagi. Akhirnya aku memutuskan bahawa tak perlu berjumpa dengan aku sekiranya kami takde masa sesuai untuk bersua muka.
(gambar adik aku yg pakai tudung)

Tengahari dalam jam 12.10 aku dapat panggilan dari baba... Aku fikirkan baba ada hal penting atau meminta aku pulang makan tengahari tetapi jangkaan aku melesit... Baba menelepon aku hanyalah disebabkan gambar yang aku postkan dalam facebook aku. Gambar kerja sewaktu di subang. Apa yang nak ku katakan disini, aku benar-benar menyesal bawa adik ku berkerja partimer dangan aku. Kalaulah aku tahu perangai dia macam ini telah lama aku tak pedulikan rayuan dia nak cari duit tambahan.. Terang-terang aku katakan bahawa aku benar-benar menyampah sikap dia yang entah apa-apa...

Aku benar-benar jauh hati dengan sikap baba yang tak tahu apa sebenarnya tentang gambar ini. Aku kecewa baba marah aku tanpa tengok gambar apa yang aku postkan.. Aku rasa rajuk sangat.. Sekarang apa yang boleh aku buat hanya membawa hati ini jauh dari kehidupan keluarga aku sendiri. Baba hanya mendengar kehendak menantu kesayangannya dari membela hak aku tentang gambar ini. Untuk MOHD FIZRY B. SAHAK (suami adik aku) harap kau berpuas hati dengan membelahkan hubungan kami sekeluarga.

Wednesday, June 3, 2009

Rihana - Hatin' On The Club


Now this be the last time you did me wrong
No more laying up in your arms
No calling, saying you want me back
I'm packing my bags, what you think about that?

Stayed at home like a good girl do
But Tonight baby you got me sad and blue
I just heard about the girl in your car now, kissing at the bar
Got me crying

[Chorus:]
Ohhh, you got me hatin' on the club
'Cause you took my love
Oh you took my love
Now you got me like whoahhh
You got me hatin' on the club
'Cause you took my love
Why'd you have to take my love
Whoahh

And you can be mad at me all you want
I ain't coming in, I'll be waiting out front
Coming out the door with your girlfriend
You did me wrong boy tell me where our love is

Stayed at home like a good girl do
But Tonight baby you got me sad and blue
I just heard about the girl in your car now, kissing at the bar
Got me crying

[Chorus:]
Ohhh, you got me hatin' on the club
'Cause you took my love
Oh you took my love
Now you got me like whoahhh
You got me hatin' on the club
'Cause you took my love
Why'd you have to take my love
Whoahh

Now this is the sound of a broken heart
There's only one reason why we're apart
She never woulda made it to your car
If it wasn't for the club, I'd still have my love
We would still have us
I'd still have my love
We would still have us

But now we're like whoahhhh

Ohhh, you got me hatin' on the club
'Cause you took my love
Oh you took my love

But now, now we're like whoahhh
You got me hatin' on the club
You took my love
Oh you took my love

Rihana - Hatin' On The Club.mp3